Motorlu Yamaç Paraşütü Öğretmeni Erdoğan Şanslı, Highway'de yapılması düşünülen paramotor sporu için deneme uçuşu yaptı. Highway Genel Müdürü Hasan Umur bu uçuşların amacı ve Highway'de yapılması planlanan etkinlilerin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
Motorlu Yamaç Paraşütü Öğretmeni Erdoğan Şanslı uçuş ve uçuşun amacı hakkında bilgiler verdi. Şanslı şunları kaydetti: Burada yaptığımız olay; burada bu sporun yapılıp yapılamayacağı konusunda bir keşif yaptık ve yapılabileceğini gördük. Ancak hava şartlarına da çok dikkat etmek gerekiyor. Ben 1993 yılından beri havacılığın içindeyim. Bu spora ilgi çok fazla.
İstanbul Paramotor Takımı adında bir grubumuz var. İstanbul'da yaklaşık 30-40 civarında pilotuz ve her hafta sonu İstanbul'un değişik yerlerine uçmaya gidiyoruz. Çok basit bir spordur. Makine parçalanabiliyor. Pervanesi ve kafesi birbirinden ayrılabiliyor ve herhangi bir arabaya sığdırılabiliyor. bu sebeple uçuş bölgesine taşımak kolay ve 15 dakika içerisinde kurulup uçuşa hazır hale gelebiliyor. Küçük olduğu için son derece tercih edilen bir havacılık sporu. Kalkış pistine ihtiyaç yok. Yakıt tüketimi çok düşük. 1 saatte 2,5-3 litre yakıt tüketiyor. Bir depoda 3-4 saat havada kalabiliyorsunuz. Arkadaşlık ortamı ile inanılmaz güzel uçuşlar gerçekleştirebiliyorsunuz ki biz bunu her hafta sonu yapmaktayız. Maliyeti 6-7 bin Euro civarında. Bunun en büyük avantajı 10 gün içinde bu makine ile uçmayı öğrenebiliyorsunuz. Bununla birlikte her şeyden önce gökyüzünde olmak tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu.
Deneme uçuşları sırasında bilgi aldığımız Highway'in Müdürü Hasan Umur hem yapılan etkinlik hem de Highway Alışveriş Merkezi'nde yapılan çalışmalar etkinlikler hakkında bilgi verdi. Umur şunları kaydetti: bildiğiniz gibi Highway sadece bir alışveriş merkezi değil, yaşam merkezi diyoruz. Bu kapsamda özellikle yazın dış aktivitelere de önem vereceğiz. Bunla ilgili olarak ta paramotor uçuşumuz var. İstanbul'dan hocalarımız geldi. Bugün deneme uçuşu yapılıyor. Bundan sonra Highway'de paramotor uçuşları yapılacak. İsteyen misafirlerimiz uçabilecek. İkili paramotorumuz da var. Misafirlerimiz hoca eşliğinde yarım saatlik uçuşlar yapabilecekler. Bunu devamlı hale getireceğiz. Bunun için gerekli yatırımlar yapılıyor. İsteyenlerin isimleri yazılacak ve belirli günlerde hocamız İstanbul'dan gelerek bu uçuşları yaptıracak.
Aynı zamanda dış mekan etkinliği olarak paintball çalışması başladı. İçeride bulunan bir korumuz var. Çok güzel bir paintball pistimiz var. Yine dış mekan etkinliklerimizden bir tanesi ATV. ATV ile de Highway'den başlayarak yaylara gezi yapılabilecek. Bununla ilgili de çalışmalar başladı.
İçeride de geleneksel Salı Pazarımız devam ediyor. Salı Pazarı'ndaki amaç tüketicilerimize ekonomik ürünleri sunabilmek. Bunla ilgili işbirlikçilerimiz Salı'ya özel ucuz ve ekonomik ürünler getiriyorlar. Bunu da sadece Salı Günü sergiliyorlar. Yaz sezonu da açıldı. Mağazalarımıza yaz ve bahar sezonu ürünler geldi. Salı Pazarı'nda imkanlardan tüketicilerimiz yaralanabilirler.
Highway Genel Müdürü Hasan Umur ayrıca Highway'e gelen misafirler ve ünlüler hakkındaki izlenimlerini de bizimle paylaştı. Umur şöyle konuştu: Highway aynı zamanda Bolu'nun tanıtımına katkıda bulunuyor. Bize aşağı yukarı her hafta bakan ziyareti oluyor. Sanatçılar geliyor, iş adamları geliyor. Bunlar Highway'de hem alışveriş yapıyor, hem eğleniyor hem de bölgeyi tanıyor. Onları ağırlamaktan büyük bir zevk duyuyoruz. Bu bir alışkanlık haline geldi. Bu da bizi gururlandırıyor. Aynı zamanda bunun bölge turizminde katkısı var. Highway olmasaydı bu insanlar Bolu'dan transit geçeceklerdi. Ama Bolu'da mola vermiş oluyorlar ve Bolu'nun tanıtımını da yapmış oluyoruz.