Portekiz'in Porto kentinde, 06-09 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hokey Kulüpler Challenge III Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Highway Bayan Hokey takımımız Avrupa ikincisi oldu.
Avrupa Hokey Kulüpler Challenge III Şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Highway Bayan Hokey takımımız Avrupa ikinciliğini elde etti. 6 takımın katılımıyla gerçekleşen organizasyonda B grubunda mücadele eden temsilcimiz, ilk maçında Cebelitarık temsilcisi Hawks HC takımını 4-0, ikinci maçında ise turnuvanın ev sahibi Porto takımını 6-0 yenerek adını finale yazdırdı. Final müsabakasında Fransız Sport Athletique Merignacais takımına 6-2 mağlup olan temsilcimiz Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarıya daha imza attı. Ülkemiz adına yeni bir başarıya imza atan Highway Bayan Hokey Takımı'na Bolu Dağı A.Ş. Yönetimi Highway Outlet AVM'de bulunan Mehmet Usta'da kahvaltı verdi. Salı akşamı Portekiz'den dönen takıma kahvaltı veren Bolu Dağı A.Ş. Yönetimine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ümid Karlı eşlik etti. Bolu basının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltının ardından takıma ödülleri takdim edildi.
“FİNAL OYNAMAKTA ÇOK ÖNEMLİ”
Highway Hokey Kulübü Antrenörü Yasin Yükseler, düzenlenen kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada Bu sene şampiyonaya geçen senenin Avrupa Şampiyonu olarak gittik. Geçen sene salon hokeyinde Avrupa Şampiyonu olmuştuk. Bu sene ise açık sahada mücadele ettik. Bizim Türkiye'de sahamızın olmaması, hem milli takımlar düzeyinde hemde kulüpler düzeyinde bize çok ciddi bir sıkıntı yaratıyor Avrupa'da futbol sahalarında oynuyor olmamızın, büyük bir sebebi belkide şampiyonluğu getiremememize sebep oldu. Fransızlarla oynadık final maçımızı. Gerçekçi olmak gerekirse Fransızlar bizden daha iyiydi. Fransa Avrupa Şampiyonların en üst liglerinde oynayan bir ülke. Biz yinede hedefimize ulaştık diye düşünüyorum. Final oynamakta çok önemli bir başarı, her şeye rağmen. Ben inanıyorum ki, Bakan Yardımcımız Metin Yılmaz beyle görüştüğümüzde bu sene mutlaka bir hokey sahasının olacağını ve temellerinin bu Eylül ayına kadar biteceğini söyledi. Saha olduktan sonra ben, ülke olarakta hedefimizin daha çok büyüyeceğini, Bolu'nun da Hokeyin üstü olacağının garantisini verebilirim. Biz bu hokeye başlarken, ben özellikle çok destek alamadım Bolu'da. Bugün görüyorum ki, o gün başladığıma inandığım bir şeyin arkasında durduğum için ve bugünde birçok insanın desteğini aldığım için çok mutluyum. Umarım bundan sonrada diğer tüm amatör branşlara bizim branşa şuan verilen değer gibi verilir, futbol dışında başka branşlarında olduğu inancı tüm kamuoyunda yer alır” dedi.
“ADNAN BEYİN PAYI ÇOK BÜYÜK”
Bazı şeylerin devamı için destekler lazım diyen başarılı çalıştırıcı Yasin Yükseler Sadece çalışmak yetmiyor. Ben tesis anlamında, Üniversitemizin, Rektörlüğümüzün, BESYO'nun, Belediyemizin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve özelliklede bize en büyük maddi desteği sağlayan Bolu Dağı AŞ Highway Yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kesinlikle Adnan Bey, geçen sene beni tanımadan inandı, bize inandığı içinde bugün biz bu takımın başarısında büyük payı olduğunu düşünüyorum. Bu kişilere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bolu'daki diğer şirketlerde her bir branşın elinden tutar, o branşlarda başarılı olur. Basketbol'un ciddi bir sıkıntı yaşıyor olduğunu düşünüyorum. Basketbol'a bir şirket, Voleybola bir şirket, Cimnastik'e bir şirket, birazcık bu gibi branşlarımızın elinden tutarsak, sporun daha iyi bir hale geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
DALYAN; TAKIMIMIZLA İFTİHAR EDİYORUZ”
Gençlerimize imkan tanınınca, gerçek