Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen, Akademik Başarıyı Destekleme ve Hafız Yetiştirme Projesi (HAFIZİHO) kapsamında 2017-18 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayan Şehit İlhan Sezer İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri Miraç Karaman, Ahmet Sevinç ve Ömer Faruk Dilek 18 ay gibi kısa bir sürede hem ortaokul derslerini hem de hafızlık eğitimini okul ortamından uzak kalmadan ve sene kaybı olmadan örgün eğitimle birlikte hıfzını tamamladı.

Hafızlığını tamamlayan öğrenciler için Müftülük Konferans Salonunda program düzenlendi. İstiklal marşından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu'nun açılış konuşması ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin'in selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Öğrencilerin okudukları şiir, atasözü ve kısa slayt gösterilerinin ardından Şehit İlhan Sezer Ortaokulu'nun ismini aldığı Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer'in anne ve babasına Müftü Şenoğlu'nun çiçek takdimi ve hıfzını tamamlayan öğrencilere Hafızlık Hocası Mahmut Hınçal'ın hediye takdimiyle sona erdi. geredemedyatakip