Bolu Valiliği bir açıklama yayımlayarak hibe duyuruları ve kısa süreli duyuruların güncel olarak Twitter @BoluValilikABKM veya Facebook https://www.facebook.com/bolu.projeburosu sayfalarında yayınlandığını duyurdu.

Bolu Valiliği Ocak ayına ait hibe duyuruları hakkında bilgi vererek şu açıklamayı yaptı;

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Proje Baş vuruları

Proje Gerçekleştirilecek Bölgeler: Türkiye'nin tüm bölgelerinden proje başvuruları kabul edilecek olup, ülkenin her yerinde proje uygulanabilecektir. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine öncelik verilecektir.

Kimler Başvurabilir: Sivil toplum kuruluşları, merkezi ve yerel yönetimler başvuruda bulunabilirler. İlköğretim okulları başvuru sahibi olamazlar ancak projeyi uygulama ve sürdürebilme kapasitesine sahip, proje ve bütçe yönetimi tecrübesi olan (kurumuna ait bütçesi olan ve bu bütçeyi yöneten) sivil toplum kuruluşları veya merkezi ve yerel yönetimler ilköğretim okulları adına başvuruda bulunabilirler. Bu durumda merkezi ve yerel yönetimler veya sivil toplum kuruluşları başvuru sahibi olarak, ilköğretim okulu ise proje ortağı olarak projede yer alabilir.

Kabul Edilen Proje Konuları: Projeler toplumdaki dezavantajlı kesimleri hedefleyen konularda, temel insanî ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olmalıdır. Kabul edilen proje konuları aşağıdaki gibidir.

Temel Sağlık: Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, sağlık merkezlerinin ekipmanlarının yenilenmesi ve yeni ekipman sağlanması

Engelliler: Engelliler için özel okul veya merkezler, üretime yönelik atölyeler .

Kalkınmada Kadın: Kadınların bölgede kalkınmasını hedefleyen beceri geliştirme, mesleki eğitim ve rehabilitasyon merkezleri

Kamu Faydası/Diğer Dezavantajlı Kesimler: Yaşlılar için özel bakım merkezleri, huzurevleri, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, sokak çocukları veya kimsesizler için tesisler

Kapasite Geliştirme ve Eğitim: Mesleki eğitim, özel topluluklar için kapasite geliştirme programları Son Başvuru tarihi: 31 Mart 2015

http://www.ab-ilan.com/japonya-buyukelciligi-yerel-projelere-hibe-programi-proje-basvurulari/

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları

Temiz Üretim Mali Destek Programı: Temiz Üretim Mali Destek Programı'nın genel amacı KOBİ tanımını sağlayan mevcut ve yeni girişimlerin, kar amacı güden kooperatiflerin üretim süreçlerinin gözden geçirilerek çevresel sürdürülebilirliğin artırılması ve bu doğrultuda TR42 Düzey 2 Bölgesi'nin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünün artırılmasıdır. Program bütçesi 3.000.000 TL olup proje başına 400.000 TL'ye kadar destek verilecektir.

Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı: Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin bölgede üretilerek, bölgede yaratılan katma değerin artırılması ve ithalata olan bağımlılığın azaltılmasının sağlanmasıdır. Program bütçesi 3.500.000 TL olup proje başına 400.000 TL'ye kadar destek verilecektir.

Kültür Ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı: Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik hazırlanan Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nın amacı, turizm sektöründe yüksek katma değerli hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlayarak bölgenin turizm gelirinden aldığı payın artırılmasıdır. Program bütçesi 3.500.000 TL olup proje başına 700.000 TL'ye kadar destek verilecektir.

Turizm Mali Destek Programı: Turizm Mali Destek Programı'nın amacı, turist başına elde edilen gelirin artırılarak bölgenin turizm gelirlerinden aldığı payın artırılmasıdır. Program bütçesi 3.500.000 TL olup proje başına 300.000 TL'ye kadar destek verilecektir. Son baĢvuru tarihi: Başvuruların sistemde tamamlanması için son tarih 27 Mart 2015 saat 23.59 ve proje başvuru dosyalarının teslim edilmesi için son tarih 3 Nisan 2015

http://www.marka.org.tr/haber/detay/2189/marka_-2015-yili-mali-destek-programlarini-a%C3%A7ikliyor

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, bu hedef kitlelere yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek için 2015 Toplumsal Gelişme Hibe Programı'na 22 Aralık 2014 itibariyle başvuru almaya başlayacaktır.

Dernek, vakıf, kooperatif ve üniversitelerin başvuruda bulunabileceği Hibe Programı kapsamında yalnızca ortaklıkları bulunan projelere destek verilecektir. Projelerin en erkenTemmuz 2015 itibariyle başlaması, en geç Temmuz 2016 tarihinde son bulması,uygulama süresinin maksimum 12 ay olması ve temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hibe Programı kapsamında proje başına hibe tutarı en az 40.000 TL, en fazla 200.000 TL olarak belirlenmiştir.

Son başvuru tarihi: 6 Şubat 2015

http://www.sabancivakfi.org/sayfa/2015-basvurulari

ERASMUS + başvuruları

Ülke Merkezli Projeler

1. KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

1. Okul Eğitimi

2. Mesleki Eğitim

3. Yükseköğretim

4. Yetişkin Eğitimi

5. Gençlik Değişimleri

6. Avrupa Gönüllü Hizmeti

7. Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği

2. KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği

0. Stratejik Ortaklıklar

1. Okul Eğitimi

2. Mesleki Eğitim

3. Yükseköğretim

4. Yetişkin Eğitimi

5. Gençlik

3. KA3 Politika Reformlarına Destek

Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar

Merkezi Projeler

1.KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

1.Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti Organizasyonları (TR, EN)

2.Ortak Yüksek Lisans Derecesi (TR, EN)

3.Yüksek Lisans Öğrencileri için Kredi Garantisi (TR, EN)

2.KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişim için İşbirliği

1.Bilgi Ortaklıkları (TR, EN)

2.Sektörel Beceri Ortaklıkları (TR, EN)

3.Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme (TR, EN)

3.KA3 Politika Reformlarına Destek

Ana Eylem 3 eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında politika reformunu destekleyen çok sayıda diğer eylemi kapsamaktadır. Bu eylemler Yürütme Ajansı tarafından yönetilen belirli teklif çağrıları aracılığıyla veya doğrudan Komisyon tarafından uygulanmaktadır. KA3 kapsamında uygulanan merkezi projeler aşağıdaki gibidir:

1.Sivil Toplum İşbirliği (EN)

2.İleriye Dönük Girişimler (EN)

3.Çıraklık için Ulusal Otoriteler (EN)

KA3 Politika Reformlarına Destek Başlığı İle İlişkilendirilen Diğer Faaliyetler:

1.Erasmus Üniversite Beyannamesi Başvurusu (2014-2020) (EN)

2.Naric Çağrısı (EN)

4.Spor

1.İşbirliği Ortaklıkları (TR, EN)

2.Kâr Amacı Gütmeyen Avrupa Spor Etkinlikleri (TR, EN)

5.Jean Monnet Faaliyetleri (TR, EN)

2014 - 2020 Yıllarını kapsayan Erasmus+ programında hem Ülke Merkezli hem Merkezi Projeler bulunmaktadır. 2014-2020 Erasmus+ Döneminde MERKEZİ PROJELER için ayrılan pay, önceki program dönemlerine göre daha fazladır. Bu sebeple, proje yapmak isteyen kurum/kuruluşlarımızın, Ülke Merkezli Projelerle birlikte Merkezi Projeler alanına da odaklanmaları önemle tavsiye edilmektedir.

http://www.ua.gov.tr/programlar/teklif-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1lar%C4%B1

Haber Merkezi