Geçtiğimiz aylarda Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından açılan ve katılımcılara WWF-Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz'ün eğitim vermesiyle başlatılan hibe programında kazanan projeler belirlendi.

Enerji ve Su Tasarrufu konularına dikkat çekmek ve kamuoyunu bu alanlarda proje yapmaya teşfik etmek için açılan programa çok sayıda Sivil Toplum Kurumu, Üniversite öğrenci topluluğu, Milli Eğitim'e bağlı okullar ve akademisyenler ilgi göstermiş ve projeleri ile başvurmuştu.

Değerlendirmeler neticesinde;

Bolu Merkez Atatürk İlkokulu TAKIŞIK”

Tabiatın Kalbi Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği Evden Okula Bisikletle Güvenle”

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulumda Tasarruf”

Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Tasarruf Ediyorum Doğayı Koruyorum” Projeleri ile hibe almaya hak kazandılar.

WWF-Türkiye İletişim Müdürü Özgür GÜRBÜZ'ün moderatörlüğünde haftasonu İkinci kez sadece seçilen proje sahipleri ile bir araya gelinen programda projeler detaylandırılırken, özellikle sosyal medya kullanımı ve basın bültenlerinin öneminin altı çizildi.

Gürbüz yaptığı değerlendirmede, Projelerinizde çok sayıda afiş/broşür basmak yerine Sosyal Medya ve başkaca kitlesel iletişim araçlarının seçilmesinin daha etkili olacağını belirtirken, böylelikle artık eski bir yöntem olan çok sayıda afiş basımı ile çevreyi de kirletmemiş olursunuz” dedi.

Program Dünya genelinde eş zamanlı on ülkede devam ediyor Türkiye'den bir tek Bolu Bağışçılar Vakfı Enerji ve Su Tasarrufu Hibe Programı ile yer alıyor.

Global Fund Community Foundation ve Turk Filantropi Funds'tan hibe alarak başlatılan program çok sayıda ülkede çevrenin korunması, tasarruf, enerji kullanımı gibi konularda hibe programı olarak yürütülüyor. Haber Merkezi