Bolu Belediyesi tarafından Bolu'da yapılacak uluslararası Köroğlu Parkı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Parkta yer alacak Türk Cumhuriyetleri ülkelerinden Bolu'ya gelen birçok heykeltıraş Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret ederek, kendi ülkeleri için ayrılan alanlarda yapacakları çalışmalar ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Türk Dünyası ülkelerinin tamamının yer alacağı ortaklaşa bir çalışma ile hayata geçirilecek olan uluslararası Köroğlu Parkı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Parkta yer alacak ülkelerden Bolu'ya gelen Kırgız, Azeri, Özbek ve Kazak heykeltıraşlar ve akademisyenler Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Makamda gerçekleştirilen ziyaretin ardından heykeltıraşların katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Köroğlu Parkı'nda kendi ülkeleri için ayrılan alanlarda yapacakları çalışmalar ile ilgili sunumlar gerçekleştiren heykeltıraşlar, böylesine güzel ve anlamlı bir projede çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Her ülkenin kendi kültüründeki Köroğlu'nu resmettikleri çalışmaları oldukça beğenen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bu park hepimizin ortaklaşa yapacağı ve sorduklarında bizim Köroğlu parkımız Bolu'da diyebileceğiniz güzellikte bir park olacak. Türk Dünyası'nda bulunan tüm kardeşlerimizin ülkelerinin adına bir yer ayırıldı ve oraları sizler planlayacaksınız. Çalışmalarınız oldukça güzel ben şimdiden her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi