Eğitim camiasında uzun süre gündemde olmasına rağmen ve başarısızlığı ile kamuoyunu uzun süre meşgul eden İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ve 10 yılı aşkın bu kurumda görev yapan şube müdürlerinin değişimini Vali İbrahim Özçimen Trend dergisine verdiği röportajda dile getirdi. Özçimen Cumhurbaşkanı değişiyor, valiler değişiyor ama bazı müdürler değişemiyor” diyerek, bir anlamda mesaj verdi.
İşte Vali Özçimen'in o röportajı;
Vali İbrahim Özçimen, Trend Dergisinin sorularını yanıtladı. Turizmden eğitime, sağlıktan sosyo ekonomik gelişmişliğe kadar birçok konu hakkında önemli açıklamalar yapan İbrahim Özçimen, Bolu'nun eğitimde sıkıntı çektiğini ifade etti.
Milli eğitimdeki sıkıntının fiziksel olmadığını söyleyen İbrahim Özçimen, rotaysan ve değişimin yapılması gerektiğini belirtti.
YGS'de 53'üncü olmamız sizi üzdü mü?
“YGS'deki duruma çok üzüldüm. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Bolu'da Meslek Lisesi sayısı çok fazla. Yatılı okullarımız fazla. Aslında mazeretimiz de olamaz. Öğretmen açığımız yok. Okullardaki öğrenci sayımız 20'li rakamlarda. Hava sıkıntımız yok. Her şey bizim lehimize. Başarısızlığı kabul edemiyorum. Bir de SBS'yi görmemiz lazım. Neye göre 53'üncü olduğumuz da belli değil. Bu rakamı gerçekçi bulmuyorum. Ama elimizdeki rakam da bu. Öğretmen arkadaşların içinde çok gayretle çalışan var. Şevklerinin sönmemesi lazım. Milli Eğitim teşkilatının da artık silkinmesi lazım. Eğitimle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Ama fiziki anlamda değil. Milli Eğitimin artık titremesi ve kendine dönmesi lazım. İşletme körlüğü de olabilir. Rotasyonu doğru buluyorum. Ülkede Başbakan değişiyor, bakan değişiyor, Cumhurbaşkanı değişiyor, valiler değişiyor ama bazı müdürler değişemiyor. Böyle olunca işletme körlüğü oluyor. O arkadaşımız bir kenarda örümcek ağı olsa onu dahi göremez. Kesinlikle değişmesi lazım. Rotasyona ve değişime sıcak bakıyorum.”