İç Anadolu Bölgesinde Akademi Ligde Şampiyonluk mücadelesi veren Boluspor U16, Konya Anadolu Selçukspor maçını her türlü zorluğa rağmen kazanmasını bildi. Karşılaşma boyunca verilen kararlar U16 Boluspor'u durdurmaya yetmezken, maçın hakemi gösterdiği yanlı bir kararla Altın Çocuklarımızı rakipleri karşısında eksik bıraktı. Son iki haftada Bolu da oynanan maçlarda gösterilen kırmız kartlar, şampiyonluk yolunda kırmızı beyazlıların önünde ki en büyük engellerden biri.

Lig de son haftalarda çok zorlu karşılaşmalar oynayıp, yanlı hakem kararlarının dikkat çektiği U16 maçlarında Boluspor'un Altın Çocukları durdurulmaya çalışılıyor. AFDK gelen kararla da takımımız cezalar aldı.

Sahasında Konya Anadolu Selçukspor ile karşılaşan Boluspor U16 rakibi karşısında 36'ıncı dakikada Özgür Kazar ile 1-0 öne geçerken, devreyi de önde kapadı. İkinci yarıda farkı açmak isteyen kırmızı beyazlılar rakip sahaya ataklarını yapmaya çalışırken, rakibin sert futbolu kırmızı beyazlıları oyundan düşürmeye yeterken, yapılan bir çok sert hareketin devam alması dikkatlerden kaçmadı. Ender gelişen Konya Anadolu Selçukspor ataklarında misafir takım oyuncusu kendini yere atarak kazandığı serbest atışta gol aradı. Konya Anadolu Selçukspor frikik atışından 58'inci dakikada beraberlik golünü kazandı. (1-1)

Bu golün ardından tekrar öne geçmek isteyen Boluspor U16 ataklarını rakip kaleye yaparken, rakibin sert futbolu kırmızı beyazlıları durdurmaya çalışırken, verilmeyen fauller sonrası kırmız beyazlı futbolcularımız sahada 10 kişi kaldı. Kırmızı beyazlı ekibimizin lehine verilmesi gereken penaltıların ve serbest atışların verilmediği maçta son dakikalara kadar baskı yapan Boluspor U16, 77'inci dakikada Yasin takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından bir atak daha geliştiren kırmız beyazlılar Kutay ile durumu 10 kişi 3-1 getirirken, maçı kazanmayı bildi. Haber Merkezi