Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
Müftü İzmirli, bu yıl etkinlikler kapsamında Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konusunun ele alınacağını ifade etti.
Gerede Müftüsü Hasan İzmirli'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin doğum yıldönümleri, her yıl Kutlu Doğum Haftası” adıyla ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır.
Başkanlığımız öteden beri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı ilke edinmiştir. Bu çerçevede 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasında tema olarak Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konusunun ele alınması karara bağlanmıştır.
Bu yıl bu konunun gündeme gelmesinin önemi büyüktür. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insanın manevi şahsiyetinin en önemli öğesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verilmiştir.
Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber (s.a.v) bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur.
İlahi mesajlara karşın insanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Günümüz dünyasında da insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır.
Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan haysiyeti ve insan onuru bütün yönleriyle ele alınacaktır. Bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Gerede Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gerede Şubesi olarak bizler de her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasına hazırlandık.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kur'an'ı ve Peygamberi değerlerin hayatımıza yansımasını, aramızdaki manevi bağların pekişmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Çalışmalarda emeği geçen tüm personelimize ve ilgi alakanızdan dolayı siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.
Kutlu Doğumun Haftasının, varlığın en soylu ve kaliteli meyvesi olan insanın onuru, izzeti ve şerefiyle yaşamasına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.
Kutlu Doğum Haftasının, ülkemiz başta olmak üzere, bütün insanlık âlemi için iyilik vesilesi olmasını diler, bu anlamlı haftanın dünyanın barış ve huzuruna katkı sağlamasını temenni ederim.”