Gerede'nin ekonomik açıdan bel kemiği olan ve ülkenin neredeyse yarısına yakın deri ihtiyacını karşılayan tabakhanelerde yapılan yenilikler kadar, yenilenen işyerleri de ilgi ile izleniyor.
Kimilerince eleştirilse de, boykot edilse de; Gerede'nin olmazsa olmazlarından” olan tabakhaneler, yeni atılımlarla dikkat çekiyor.
Gerede'nin ekonomisi noktasında bel kemiği olan ve ülkenin neredeyse yarısına yakın deri ihtiyacını karşılayan tabakhanelerde yapılan yenilikler kadar, yenilenen işyerleri de ilgi ile izleniyor. Sektörde hatırı sayılır çalışmaları ile tanınan Burhan Demirses, bünyesine kattığı yenilikleri, yeni binasında hizmete açtı. Tabakhane girişinde yeni binasını dualar eşliğinde hizmete sunan Demirses, Birlik Deri ile ilçe ekonomisine hareketlilik katmayı hedeflediklerine işaret etti.
Gerede protokolü kadar vatandaşların ve çevre esnafının da katıldığı Birlik Deri'nin temsili açılışı; cuma namazı sonrasında okunan dualar ve kesilen kurdelenin ardından yeni tesis, davetlilerin meraklı bakışları eşliğinde gezildi.