Açılış törenine Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Eşi Yasemin Ünsal Hanımefendi, HEM Müdürü Nuri Babayiğit, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Kartaloğlu, daire amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal açılışta; Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserler; yılsonu sergisiyle beğeniye sunulmaktadır. Binlerce Geredeli vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Halk eğitim faaliyetine büyük önem veriyoruz. Halk eğitim bünyesindeki kurs faaliyetlerinin daha da çeşitlenmesini ve bu kurslara daha çok kursiyerlerin katılmasını sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

Halk eğitim kursları bilgi ve becerilerin öğrenildiği, istihdam olanağı sağlayan, geleneksel el sanatlarının gelişimine katkı sağlayan, meslekte yükselmeye faydalı olan kurslardır. Bir anlamda da yetişmiş işgücü olarak kalifiye eleman talebini karşılaşması bakımında da önemli kurslardır. Sanayi bölgemizde kalifiye eleman ihtiyacına katkı sunuyoruz. Ayrıca sosyal-kültürel kurslar da düzenliyoruz. Bu anlamdaki kurslar halkımızı bir araya getiriyor, kaynaşmalarını sağlıyor. Sayacılık kursu açılarak yeni bir istihdam alanının temeli atılmış olduk.

2018-2019 döneminde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 190 adet kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza 2950 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. Kurslar vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir. Devlet-vatandaş işbirliğine halk eğitim kursları güzel bir örnektir. Halk eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Daha şimdiden yeni dönemin hazırlıklarına başlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Halk Eğitim Merkezi'mizin yılsonu sergisinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu kurslara katılarak sertifikalarını alan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müze, kurs öğreticilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nün yılsonu sergisi, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantları gezen Cengiz Ünsal, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yapmış oldukları ürünleri inceledi ve kursiyerlerin vermiş oldukları emeklerinden ötürü kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.