Sadece kilo vermeye değil sağlıklı kilo vermeye odaklanarak kalıcı bir şekilde zayıflamak hayal değil. Özel Fatma Hatun Hastanesine uyku apnesi şikayeti ile başvuran İlhami Yaman, doktor tavsiyesi ile gittiği diyetisyen sayesinde aç kalmadan 21 kilo verdi, hastalıklarından kurtuldu.

Özel Fatma Hatun Hastanesine uyku apnesi şikayeti ile başvuran 52 yaşında ki İlhami Yaman, KBB ve Nöroloji doktorlarının tavsiyesi ile diyetisyene başvurdu. Özel Fatma Hatun Hastanesinin başarılı doktorlarından Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömer Ağaoğlu'nun hazırladığı sağlıklı kilo verme yöntemi ile 6 ay gibi bir sürede yavaş yavaş 21 kilo veren Yaman, sağlığına kavuştu.

ZAYIFLAMAK BENİ ÇOK RAHATLATTI

Gazetemiz muhabirine geçirdiği zayıflama süreci hakkında bilgi veren Yaman, Uyku apnesi problemim vardı. Kulak burun boğaz uzmanı ve nöroloji doktoruna tedavi oldum. Geceleri cihazla yatıyordum. Uyku apnesi için cihazdan çok fayda gördüm. Doktorlarım kilomu düşürmem gerektiğini söyledi. Diyetisyen Ömer Beye zayıflamak için başvurdum. Doktorumla bir diyet programına başladık ve benim horlamam kesildi. Zayıflamak beni çok rahatlattı. Tansiyonum 17'lere kadar çıkıyordu. Kullandığım ilaçla 14'e iniyordu tansiyonum. Kilolarımı vermemle beraber tansiyonum 12,5'e kadar düştü” dedi.

KENDİ BAŞINIZA DİYET YAPMAYIN

Verdiğim 21 kilo ile çok rahat nefes alıp veriyorum diyen Yaman, Yürürken çok rahat yürüyorum, zorlanmıyorum. Önceden 2 kat merdiven çıkmaya zorlanıyordum şimdi 10 katlı apartmana rahatça çıkıyorum. Oturduğum yerde uyuyakalırdım. Uyku problemim artık yok. Benim gibi kilo problemi olanların kendi kendine değil de diyetisyen kontrolünde zayıflamalarını öneriyorum. Kendi kendine olmaz bu iş, o zaman başka hastalıklara sebep oluyor” şeklinde konuştu.

ARTIK NASIL BESLENMEM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM

2 Aydır kilo koruma programında olduğunu söyleyen Yaman, Doktorumun verdiği listeyi aynen uyguladım. Aç kalmadan ara öğünlerle zayıfladım. İstediğim kiloya düştüm. Şimdi koruma programındayız. Artık nasıl beslenmem gerektiğini öğrendim. Doktorumun söylediklerine uymaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Özel Fatma Hatun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömer Ağaoğlu, Yaman'ın diyet programına 96 kilo ile başladığını ve 6 ay gibi bir sürede 75 kiloya kadar düştüğünü söyledi. İlhami Yaman'ın, 6 ayda vücudundan giden yağ miktarının 15 kilo olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömer Ağaoğlu, Yaman'ın 28 kilo 300 gram olan vücudunda ki yağ miktarının 13 kilo 300 gram olduğunu belirtti.

Açıklamalarına devam eden Ağaoğlu, şu bilgileri verdi; İlhami Bey verilen listeye harfiyen uydu. Bir ana öğün bir ara öğün yaparak vücudumuzu az ve sık besledik. Bunu yaparken vücudumuz kesinlikle aç kalmadı, açlık hissiyatı oluşmadı. Uzun vadede sağlıklı bir şekilde kilo verdik. 21 Kiloyu 6 ayda vermiş olduk. Yaklaşık 2 aydır da koruma programındayız. Koruma programında da daha çok listeye bağlı değil, 6 ayda elde ettiğimiz beslenme alışkanlığını ileriki yaşlar için devam ettirmeye çalışıyoruz. Kilo koruma programında artık her şeyi yiyebiliyoruz, sadece porsiyon miktarlarına dikkat ediyoruz.

Kilonun uyku apnesini tetikleyici etkisi var. Kilonun uyku düzenine, kalp, şeker, tansiyon hastalıklarına ciddi bir etkisi var. Hastalarımız kilolarını verdikçe bu hastalıları düzene giriyor yada zamanla tamamen kurtuluyor.” Kişilerin uyguladığı programla aç kalmadığını ifade eden Ağaoğlu, Benim amacım hastaları zayıflatmaktan ziyade doğru beslenme alışkanlığını kazandırmak. İleriki yaşlara sağlıklı bir şekilde götürecek beslenme programını çıkarmak. Bir liste altında değil de az ve sık beslenmeyi öğretebilmek. Porsiyon miktarlarına dikkat ederek istediğimiz kiloya ulaşmayı amaçlıyoruz. Kişilerde bunu uygularken kesinlikle aç kalmıyor” dedi. Haber Merkezi