Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya konutta son KDV düzenlemelerinin Bolu'ya dolaylı teşvik etkisi yaratacağını belirterek, özellikle Ankara ve İstanbul'daki yatırımcıları ilimizdeki konut fırsatını değerlendirmeye çağırdı.
Yerlikaya, Büyükşehirlerde yüzde 18'e yükseltilen KDV oranının Bolu gibi illerde yüzde 1 olarak aynı kalması, iki büyük şehir arasındaki şehrimize yepyeni avantajlar sağlayacak. Önümüzdeki dönem iyi tanıtım yaparsak, hem yatırımcılar hem de Bolu kazanacak” dedi.
Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, konut sektöründe KDV oranlarıyla ilgili son düzenlemeleri değerlendirdi. Büyükşehirlerdeki lüks ve birinci sınıf inşaatlarda KDV oranının arazi birim fiyatlarına göre yüzde 8 ve 18'e çıkarıldığını hatırlatan Yerlikaya, büyükşehirler dışında kalan Bolu gibi illerde ise yüzde 1'lik oranın korunmasının bir açıdan teşvik anlamına geldiğini söyledi.
Bolu'nun avantajı iki katına çıktı
Özellikle yüzde 18'lik KDV oranının bazı bölgelerde caydırıcı etkisi olabileceğini anlatan Yerlikaya şu değerlendirmede bulundu: 2013 başından geçecek bu düzenleme ile Bolu hem lokasyonu itibariyle hem de yüzde 1'lik KDV oranıyla, konut yatırımcıları için çok önemli fırsatlar sunan bir il haline geldi. İki büyük şehre çok yakın konumda bulunan ilimiz, bilindiği gibi eşsiz bir doğal güzelliğe sahip… Gölleri, ormanları, tarihi zenginlikleriyle adeta bir cennet olan Bolu bu özellikleriyle ‘en yaşanabilir' illerin arasında yer alıyor. Yeni KDV fırsatı ile beraber hem konut sahibi olmak isteyenler hem de yatırımcılar için ilimizin tercih edilme avantajı iki katına çıktı. Bu yüzden özellikle Ankara ve İstanbul'daki konut yatırımcılarını Bolu'ya davet ediyorum. İnanıyorum ki, karşılıklı olarak bu fırsatı değerlendirirsek, hem yatırımcılar hem Bolu kazanacak.”
Kira gelirine endeksli konut yatırımcısının yüzde 1'lik KDV oranı ile daha avantajlı bir geri dönüş sağlayacağını da ifade eden Yerlikaya, Bu durum, çevre illerden bile yatırımcıyı Bolu'ya çekebilecek. Özellikle Ankara ve İstanbul'dan konut yatırımcılarının Bolu'ya ilgisi artabilir. Bolu'ya bu avantajı iyi bir şekilde kullanmak ve fırsata çevirmek için ilimizin tanıtımına özel önem vermek gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.