İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait araçları tamir ederek harçlıklarını çıkarıyor.
Motor bölümünde okuyan 200 öğrenci, okulun tamirhanesinde öğretmenlerinin gözetiminde ambulansların ve çeşitli araçların bakımını yapıyor. Öğrenciler yaptıkları iş karşılığında elde edilen kazancın yüzde 30'unu alıyor. Tamirhanede meslek öğrenen öğrenciler, harçlıklarını da çıkarıyor.
Lisede görevli öğretmen Hüseyin Saraç, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait araçların bakımından sorumlu olduklarını belirterek, lise son sınıf öğrencileriyle çalıştıklarını anlattı. Öğrencilerin daha iyi yetişmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Saraç, öğrencileri meslek sahibi yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Bir ayda onlarca aracın bakımını yaptıklarını kaydeden Saraç, Öğrencilerimiz kazanılan paranın yüzde 30'unu alıyor. Çalışma saatine göre öğrencilerin aldığı miktar değişiyor. Bir öğrencinin eline 50 ile 60 lira geçiyor. Yaz aylarında bu para 300 liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.
Lise son sınıf öğrencisi İsmail Furkan Pekyaman ise araçların bakımını yaptıklarını vurgulayarak, hem okuduklarını hem de harçlıklarını çıkardıklarını söyledi. Pekyaman, mezun olunca kendi işinde çalışacağını, okulda edindiği tecrübeyi kullanacağını bildirdi.
Son sınıf öğrencisi Yuşa Enes Eğinli de haftada 2 gün atölye dersinin olduğunu, severek çalıştığını ifade etti.