Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensupları ile birlikte Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kursları ziyaret etti. Onlarca kurs dalında yüzlerce kursiyerin eğitim gördüğü merkezdeki gezi sırasında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz; Burada vatandaşlarımız hem boş vakitlerini değerlendirecek hem de kendi aralarında diyalog kurarak sosyal açıdan kuvvetli dostluklar kuracaklar ve aynı zamanda da ürettiklerinin ekonomik karşılıklarını alabilecekler” dedi.

Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından onlarca dalda gerçekleştirilen kurslar, Bolu Belediyesi'nin girişimleri ile bir yerde toplandı. Ayrıca yeni sistemde oluşturulan mekanda kurslara gelen kursiyerler sadece öğrenmeyle yetinmeyecek ürettikleri el ürünleri isterlerse satıp para da kazanabilecekler.

“Sadece öğrenip üretmekle kalmayacaklar ürettiklerini satıp evlerine katkıda da bulunacaklar”

Kursların bulunduğu alana gazeteciler ile bir ziyaret gerçekleştiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz buranın sadece bir kurs yeri olmadığını belirterek asıl hayata geçirmek istedikleri projenin detayları ile ilgili basın mensuplarına bilgiler vererek şöyle konuştu: Şu anda belediye arkasında yaptığımız otoparkın en üst katında yani İsmetpaşa Caddesi'nde bulunan kısımdaki pasajın içerisindeyiz ve bu alan 500 m2 büyüklüğünde buranın en gözde alanı. Biz bu alanı hem Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtığımız kursların eğitim merkezi olarak hem de üretilen ne varsa bunların showroom ve satış merkezi olarak planladık. Bugüne kadar her gün Halk Eğitimler dolayısıyla birçok kurslar açılıyor ve belirli bir zaman sonra bitiyor. Her sene aynı şey devam ediyor. Ama burada yetişenler, burada el emeği göz nuru vererek üretilenler burada kalıcı oluyor. Kurslardaki insanlar sosyal olarak bir dayanışma içerisinde oluyor ve yeni dostluklar kazanıyorlar. Tabi bunun yanında da ürettiklerinin ticari bir karşılığını gerçekleştirebilir ve buradan da Bolu'ya has ürünler çıkartıp Bolu'ya gelenlere verebilirsek hem Bolu'ya hem Bolu'ya gelenlere burada bir sunum yapabiliriz diye düşündük. Burada sadece el işleri değil ev işleri ve Bolu'nun ürettiği ne varsa tamamının burada satılabileceği bir mekânda oluşturduk. Eğer bunu yürütebilirsek buradaki kardeşlerimiz ürettiklerinden de evlerine bir şeyler götürecekler inşallah”

“Bolu'ya has bir şeylerin satın alınabileceği bir mekan oluşturmak istiyoruz”

Konuşmasının devamında, asıl amaçlarının Bolu'nun herhangi bir yerine gelen insanların merkeze de uğrayarak Bolu'ya has bir şeyler alıp gidebilecekleri bir mekan oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Alaaddin Yılmaz; Buranın doğru çalıştırılmasını sağlamak durumundayız. Burası yarın tüm işyerleri açıldığı zaman çok hareketli bir yer olacak ve ulaşım açısından da sorunsuz bir mekan olduğu için Bolu'ya gelenlerde burada üretilenleri bizzat kendi gözleri ile üretilirken görecekler ve beğendiklerini alacaklar veya sipariş verebilecekler. Bu ise sürekli ve kalıcı bir hale dönüşecek. Ayrıca sadece Bolu'ya has bir yerde değil burası eğer bizim Göynük ilçemizde Uhud diye bize has bir şey var ise o da burada satılacak. Dolayısıyla burası hem gıda hem el sanatları neyse Bolu'ya ait her şeyin bulunabildiği ve pazarlanabildiği bir mekan haline dönüşecek. Böylelikle de vatandaşlarımız hem boş vakitlerini değerlendirecek hem de kendi aralarında diyalog kurarak sosyal açıdan kuvvetli dostluklar kuracaklar ve aynı zamanda da ürettiklerinin ekonomik karşılıklarını alabilecekler. Bu konuda tabi kursiyerlerimiz memnun ve asıl bu işi yapan öğretmenlerimiz çok gayretliler. İnşallah bizde onların bu şevkine alt yapı oluşturarak bir Pazar yaratmaya çalışıyoruz ve bu pazarın öncelikle kursiyerlerimize sonra da Bolumuza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Asıl amacımız Bolu turizm kenti olacaksa, Bolu'nun herhangi bir yerine gelen insanlar Bolu Merkez'e de uğrayıp Bolu'ya has bir şeyler alabilsinler diye bu mekanı kurduk ve henüz işin başındayız ilerleyen dönemlerde daha da güzel olacağına inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi. Başkan Yılmaz ve gazeteciler daha sonra kurslardaki çalışmaları yerinde inceledi. Ebru kursuna oldukça ilgi gösteren gazeteciler Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'nun ilk ebru deneyimini de dikkatle izledi. Haber Merkezi