A.İ.B.Ü. Kültür Merkezi Mavi Salon da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü tarafından Helal Kesim ve Helal Sertifikalandırma isimli panel panel düzenlendi.

Doç.Dr. Serkan Çakır Helal Kesimle ilgili özellikle eğitimli kasap yetiştirilmesi konusunda Üniversitede enstitü düzeyinde bir bölüm açılması gerekliliğine değindi. Ayrıca Hayvan Kesiminin Bilimsel Yönü ve Helal Sertifikalandırma konusunda sunum yapmışlardır. İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar da Helal Gıda ile Beslenmenin Önemi konusunda bir konuşma yaptı. A.İ.B.Ü. Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Said Nuri Akgündüz de Helal Kesime Dair Fıkhi Meseleler konusunda bir sunum yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Erol Yıldız yaptığı sunumda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu” ve ilgili yönetmelikler hakkında bilgi verirken, kesimhanelerde yürütülen resmi kontroller ve denetim sıklığı, risk esaslı denetimler, HACCP ve otokontrol denetimi, konularına değindi. Haber Merkezi