Malezya Penang Eyaleti Devlet Bakanı Haji Abdul Malik Kasım: Türkiye, İslam Dünyasında çok önemli bir ülke. Türkiye süper bir güç olarak kabul edilebilir. Siz Avrupa'ya açılan bir kapısınız” dedi.

CNR Expo Fuarcılık tarafından Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) ve Dünya Helal Derneği (WHC) desteğinde gerçekleştirilen İstanbul Helal Expo-5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Malezya Penang Eyaleti Devlet Bakanı Haji Abdul Malik Kasım, helal ürünlerin Dünyada Müslümanlar için global bir marka olduğunu belirterek, helal ürünlere olan talebin sadece Müslümanlar tarafından değil diğer insanlar tarafından da tercih edildiğini çünkü sağlığa uygun olduğunu kaydetti.

GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, 2 milyar Müslümanın yüzde 86′sının tamamen gayrimüslimlerin kontrolünde olan gıdaları yediğini anlatarak, helal ürünlerin bir Müslüman için olmazsa olmaz olduğunu, bütün dünya Müslümanlarının bu konuda uğraş vermesi gerektiğini aktardı.

HELAL FUARINDA BOLU'YU ERPİLİÇ TEMSİL EDİYOR

Helal gıda Fuarında Bolu ilimizi temsil eden tek Firma olan Erpiliç Standında Fuar ziyaretçilerine Erpiliç Helal Ürünlerinin yanı sıra yeni Proje olan Narven Kasabasının da tanıtımı yapılıyor.

7 EYLÜL 2014 Pazar günü son bulacak olan Helal Ürünler Fuarı CNR Expo Fuar merkezinde HALL 3'te gezilebilir.