Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 55 bin hektarlık alanın Bakanlar Kurulu kararı ile 'Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edildiğini ve kararın Resmi Gazetede yayınlandığını müjdeledi. Başkan Yılmaz, Hedeflerimiz büyük. Durmak yok yola devam” dedi.

HABER MERKEZİ

7 Haziran seçimleri öncesi AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bolu kamuoyuna müjdelenen Turizm Bölgesi kararnamesi Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Değerli Bolulular, Bolu'nun turizm gelişim bölgesi ilan edilmesi için harcadığımız çabalar büyük bir müjdeyle sonuçlandı. Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılacak veya yaptırılacak planlama çerçevesinde gerçekleştirilecek Bolu turizm yatırımları 5.Bölge Teşvik Uygulamaları kapsamında desteklenecek” dedi.

Bolu'ya yeni turizm yatırımların geleceğini de müjdeleyen başkan Yılmaz, Bakanlar Kurulu Kararı ile Kartalkaya Kayak Merkezi'nden Karacasu Termal Turizm Merkezi'ne kadar yaklaşık 55 bin hektarlık alan 'Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak ilan edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. ‘Tabiatin Kalbi Bolu' turizm şehri olacak dedik. Bolu turizm şehri hedefine artık daha sağlam ilerleyecek. Yeni turizm yatırımları Bolu'ya güzel bir gelecek getirecek. Bize bu süreçte destek veren, bu büyük mutluluğu yaşatan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu üyelerimize, Bolu milletvekillerimize, İl Teşkilatımıza ve emek harcayan herkese şehrim adına şükranlarımı sunar, çok teşekkür ederim. Bolumuza hayırlı olsun. Hedeflerimiz büyük. Durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.