Vali İbrahim Özçimen, "Beyaz ette tartışmasız Türkiye lideriyiz ama bizim hedefimiz küresel rekabettir" dedi. Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'nun her geçen yıl ihracat katsayısını artırdığını belirterek, beyaz et sektöründe Bolu'nun Türkiye'de söz sahibi olduğunu bildirdi.
2012 ihracat raporlarının henüz ulaşmadığını kaydeden Özçimen, şöyle konuştu: "2010'da 435 milyon dolarlık bir ihracatımız olmuş. 2011'de de 490 milyon dolarlık bir ihracatımız olmuş. Özellikle gıda ile ilgili sektörde bir artış var. Madeni eşya ve metal sanayisinde ciddi bir artış söz konusu. Gıdada neredeyse yüzde 50'ye yakın bir artış var. 48 milyon dolardan 85 milyon dolara çıkmışız. Özellikle beyaz ette Bolu önde. Beyaz et ihracatında ciddi bir artış var. Bunun yanında Bolu'da faaliyet gösteren diğer sektörlerin ihracat rakamlarında da ciddi artışlar söz konusu."
Et üretimindeki artışın devam edeceğini düşündüğünü dile getiren Özçimen, "Beyaz ette tartışmasız Türkiye lideriyiz ama hedefimiz küresel rekabettir. Hemen dibimizde Arap dünyasına ve Rusya'ya Brezilya'dan beyaz et ihraç edilmesini kabul edemiyoruz. Nakliye masrafları gemi sebebiyle çok düşük bile olsa komşularımızla alışverişimizi bizim arttırmamız doğru olur diye düşünüyorum. Bu trend devam edecek. Daha fazla firmamız helal etle ilgili sertifika alıyor. Bunlar da Orta Doğu'ya ihracatımızı artırıyor" şeklinde konuştu.
Organize sanayi bölgelerine yeni yatırımcıları beklediklerini anlatan Özçimen, "Gerede'de organize sanayi bölgemizde çok boşluk var. Buraları çok ucuz fiyata hemen tahsis edebiliriz. Merkezde ise doğaya saygılı olma konusunda tavizsiz davranıyoruz. Orada bile yer verebiliriz ama merkezde çok seçiciyiz" diye konuştu.