Sabah kahvaltısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti'den Bolu Milletvekili Aday Adayı olan Fatih Metin, İl başkanlığı yaptım, milletvekilliği yaptım, Bakan yardımcılığı yaptım. Sıra daha önemli görevde” diyerek seçimlerle milletvekili olduktan sonra, hedefinin Gümrük ve Ticaret Bakanı olmak istediğini söyledi.

AK Parti Aday Adayı Fatih Metin iddialı konuştu. Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Fatih Metin önce süreci değerlendirdi, yaptığı çalışmaları anlattı. 13 yıldır yaptığı görevlerle edindiği siyasi tecrübe ve kariyerin sırada Bakanlığı gösterdiğine dikkat çeken Fatih Metin, Beni yeni bir insan değilim siyasette. Fatih Metin 13 senedir siyasette. Tabi ki heyecanımıza heyecan katarak yola devam ediyoruz. Yeni şeyler söylemek zorundayız insanımıza. İl başkanlığı, milletvekilliği, bakan yardımcılığı kariyerlerinden sonra da tabi ki milletvekilliği parlamenter sistemi içerisinde gerekiyor. Milletvekilliği noktasındaki amacımız bu. Tabi ki Bolu'ya hizmet için başka makamlar olmalı mı? Şart değil yani milletvekili olarak bundan sonra da hizmet noktasında gereğini yaparız. Ama bu süreçte benim Bolu'daki vatandaşımın benden beklentisini gördüm. Daha siyaseten farklı makamlarda olmamızı istiyor Bolu. Biz de bu isteğe cevap verecek hedefi ortaya koyduk. Nasiptir ama ilk aşama milletvekilliğidir. Bunu alalım ondan sonra gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz” dedi.

Basın mensuplarının kendisini Bakan olarak görüp göremeyeceklerini sorması üzerine Metin, İnşallah, inşallah. Çünkü Bolu'nun bize koyduğu hedef o. Bize biçtiği kimlik o. İnşallah biz de ona cevap verecek gayreti göstereceğiz. Nasiptir inşallah bu kariyerden sonra onu hedefliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tabi ki ama bunun kararı, takdiri Başbakan ve cumhurbaşkanımızda. Tecrübeli olduğum alan içinde daha fazla faydalı olur insan. Şuandaki özgüvenimiz bize verilen her görevi yerine getirecek inan ve tecrübemiz var” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin bu kadar iddialı konuşmasından sonra listede ilk sırada olma durumun olup olmadığını sorması üzerine ise Metin, Adayı olarak sıralama noktasında bir şey söylemem yanlış olur. 7 Nisan'da Merkezi Yoklama Sistemi ile liste belirlenecek. O nedenle aday adayı olarak benim sıralama hususunda yorum yapmam yanlış olur. Vatandaşımızın gönlündeki sıralamanın ne olduğunu söyledim. Bizim için yeterli olan o. Resmi boyutta da beklentimiz bu etkiyi almak. Ama 2011'de 2-1 olduğunda ben şunu söylemiştim; ‘Mesele Fatih Metin değil, AK Parti meselesidir' Bu davanın neresinde olursa olsun görev almak bizim için şereftir” diye konuştu. Haber Merkezi