24 yıl önce kurulan Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (GERKAV) üniversite öğrenimine başlayan gençlere burs temin etmeye devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda Geredeli öğrenciye burs imkanı sağlayan GERKAV 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 100 öğrenciye daha burs vermeye hazırlanıyor.

Yıllardır üniversite öğrencisi Geredelilere verdiği destekle adından başarıyla söz ettiren Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (GERKAV) yeni eğitim-öğretim yılında 100 öğrenciye daha burs vermeye hazırlanıyor.

Başvurular Eylül'de

Gerkav yetkililerinde alınan bilgiye göre, bu yıl burs başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde başlayacak. Başvurular GERKAV'ın internet sitesi olan www.gerkav.org adresi üzerinden bir ay süreyle devem edecek.

Başvurular, ince elenip, sık dokunuyor

GERKAV yetkililerinin verdiği bilgiye göre her yıl ortalama yüzde 60'ı kız, yüzde 40'ı da erkek olmak üzere 400'ün üzerinde öğrenci GERKAV bursuna başvuruyor. Başvuru yapanlar arasından burs verilecekler sistem üzerinden elendikten sonra iki katı öğrenci mülakata çağırılıyor. Öğrenci ile birebir yapılan mülakatta en çok ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilip bursu veriliyor.

“Zekâttan düşülebilir”

Bugüne kadar burs ve yardımları ile vakfa desteklerini esirgemeyen hayırsever hemşerilerine minnet ve şükranlarını sunan GERKAV yetkilileri, vakfa gönderilmiş olan burs paralarının, burs ödemeleri dışında hiçbir harcama kaleminde kullanılmadığını, bu bakımdan, yapılan bağışların tamamının yıllık zekât hesabından düşebileceğini belirtti.

Vakıf olarak amaçlarının Gerede'den üniversiteyi kazanmış olan gençlere yardımcı olmak olduğunu belirten GERKAV yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Amacımız, üniversiteyi kazanmış olan öğrencilerimizin en iyi imkânlarda okuma güçlüğü ve maddi imkânsızlık yaşamadan okullarını bitirmelerine ve ülkemize milletimize bağlı bireyler yetişmesine vesile olmaktır.

GERKAV olarak ülkemiz genelinde bulunan Geredeli hemşerilerimizin, imkânları nispetinde vakfımıza destek olmaları halinde, çok daha fazla gencinin yükseköğrenim görmesine katkı sağlayacağımız aşikârdır. Bu nedenle vakfınıza yardım ve desteklerinizi beklediğimizi bir kere daha belirtir, katkılılarınızın, size, ailenize ve Geredeli gençlerimize hayırlı olması dilekleriz” ifadelerine yer verildi.