Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden HDP Antalya Gazipaşa İlçe Eş Başkanı Niyazi Büyüksütçü, memleketi Bolu'da toprağa verildi. Hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlayan Emine Büyüksütçü, ağıtlarla gözyaşlarına boğuldu.

Ankara'da meydana gelen ve hayatını kaybeden 97 kişi arasında bulunan HDP Antalya Gazipaşa İlçe Eş Başkanı Niyazi Büyüksütçü, memleketi olan Mudurnu'da toprağa verildi. Mudurnu Sarıyer Köyünde öğlen namazının ardından düzenlenen törenle toprağa verilen Niyazi Büyüksütçü'nün cenazesinde, kendisi gibi emekli öğretmen olan eşi Emine Büyüksütçü'nün ağıtları yürek yaktı. Eşinin toprağa verildiği sırada sinir krizi geçiren Emine Büyüksütçü, Bir daha gelmeyecek” diye haykırarak gözyaşlarına boğuldu. Büyüksütçü'yü yakınları sakinleştirmekte zorluk çekti.

EŞİ SON ANDA VAZGEÇMİŞ

Öte yandan, Büyüksütçü çiftinin Ankara'daki barış mitingine birlikte gitme planları yaptıkları ancak Emine Büyüksütçü'nün ayaklarında oluşan ağrı nedeniyle son anda gitmekten vazgeçtiği öğrenildi. Eşi ile Ankara'ya gitmediği için büyük üzüntü duyan Emine Büyüksütçü, eşinin tabutunun başında Keşke bende gitseydim” diyerek gözyaşı döktü. Patlamada hayatını kaybeden Ziya Büyüksütçü'nün cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, eşi Emine Büyüksütçü ise yakınlarının desteği ile güçlükte ayakta durduğu görüldü. Haber Merkezi