2014-2015 futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala Boluspor, 4'ncü hazırlık karşılaşmasında Hatayspor ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada ikinci yarının 75'nci dakikasında Ali Dere ile 1-0 öne geçen kırmızı beyazlılar karşılaşmayı 1-0 kazandı. Maçın bitimine 10 dakika kala yaşanan gerginliğin ardından maç tatil edildi.

Gol pozisyonuna girmek için bir hayli zorlanan kırmızı beyazlılar, 12 gün sonra başlayacak lig öncesi Hatayspor ile hazırlık maçı yaptı. Kırmızı beyazlılar Hatayspor karşısına şu on bir ile çıktı; Erdi Yokuşlu, Mehmet Can, Mehmet Kuruoğlu, Nurettin, İsa, Ahmet(İsmail Haktan), İshak, Kibong(Bilal), Emre Kılınç(Emre Taşkoparan), Ali Dere, Kenan Şahin(Enes)

Ligin başlamasına az bir süre kala Boluspor, Hatayspor ile karşılaştı. Eksikliklerini görmek isteyen teknik heyet oyuncuları yakından takip etti. Boluspor ilk yarıda Hatayspor kalesinde etkili pozisyonlar üretemedi. İlk yarıda Hatayspor biraz daha etkili görünen taraf oldu. Kırmızı Beyazlılar, maç içinde topla çabuk oynayıp, rakip alana gitmesi de yeni oyun formatını göstermiş oldu.

İkinci yarı da İsmail Hakan Odabaşı'nı oyuna alarak başlayan Teknik Direktör Reha Erginer, Boluspor'un biraz daha önde basmasını sağlayarak baskılı bir takım görüntüsü verdi. Boluspor, saha içinde hırslı oynan futbol zaman zamanda atmosferin yükselmesini neden oldu. İkinci yarıda Hatayspor'u 3'üncü bölgede bunaltan kırmız beyazlılar, istediği golü Ali Dere ile buldu. İlk yarıya oranla ikinci yarıda biraz daha etkili ve çabuk görünen Boluspor, tam olarak hazır bir görüntü vermese de kırmızı beyazlılar, ikinci yarıda Hatayspor' u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Maçın bitimine son 10 dakika kalan yaşanan tatsızlıklar sonrası, orta hakem maçı erken bitirmek zorunda kaldı.