İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantıları, Cuma günü gerçekleşen son oturumla tamamlandı. Son oturumda 13 madde görüşülüp karara bağlanırken, Temmuz Ayı'nın tatil olduğu Mecliste Ağustos Ayı toplantılarının 03 Ağustos Pazartesi günü başlamasına karar verildi.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen ve 08 Haziran Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları Cuma günü yapılan oturumla sona erdi.

Toplantıda ilk olarak Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İzzet Baysal caddesinde bulunan iş merkezinin 94-H nolu dükkanın Bolu Belediyesine tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Söz konusu dükkanın en az 1 yıl süre ile tahsisi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Toplantıda ayrıca, Mudurnu İlçesi Ekinören Köyü hudutlarında 135 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması, Mudurnu İlçesi Yeniceşeyhler Köyü hudutlarında 352 ve 353 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması, Göynük İlçesi Bulanık Köyü hudutlarında 42 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması, Göynük İlçesi Karaardıç Köyü hudutlarında 3 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması ve Merkez İlçe Gövem Köyü hudutlarında 608, 609, 610, 611, 616, 1141 ve 1142 parsel nolu taşınmazlar için hazırlanan 1/1000 ölçekli turizm tesis alanı ve II. Konut alanı amaçlı ilave revizyon imar planının onanması talepleri oy birliği ile İmar ve Bayındrılık Komisyonuna havale edildi.

Meclis üyeleri daha sonra Yeniçağa İlçesi Yamanlar Köyü hudutlarında 628 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporu görüştü. Söz konusu onanmanın uygun olduğu belirtilen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe Alpağut mahallesi 1388 ada, 1 parselde 2.628 metrekareli okul ve arsası vasıflı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı lehine ‘Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtım Merkezi' binası yapılmak üzere tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporlar da bu toplantıda görüşüldü. Her iki raporda da tahsisin uygun olduğu belirtilirken, ‘Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtım Merkezi' olacak bina, 2016 yılında yapılması planlanan okul için spor salonu olarak da kullanılabilecek.

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının son oturumunda Seben ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 695.000 TL. ödeneğin Seben Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması, Göynük ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 470.000 TL. ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması, Mudurnu ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 397.000 TL. ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması ile ilgili plan ve Bütçe komisyonundan gelen raporlar da kabul edildi.

Merkez ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 165.000 TL. ödeneğin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebinin incelenmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiği toplantı, bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi ile sona erdi. Temmuz Ayının tatil olduğu İl Genel Meclisi'nde Ağustos ayı toplantıları 03 Ağustos Pazartesi günü saat 10:00'da başlayacak. Haber Merkezi