Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversite yerleştirme işlemlerinde en çok tercih edilen bölümün sınıf öğretmenliği olduğunu belirterek, Sınıf Öğretmenliği Bölümümüzü yaklaşık 23 bin aday öğrencimiz tercih etmiş, 113 öğrencimiz yerleşebilmiş” dedi.

Coşkun yaptığı açıklamada, yeni akademik yılın eylül sonuna doğru başlayacağını kaydederek, öğrencilere güzel dönem geçirmeleri temennisinde bulundu. Öğrenci kayıtlarının hafta başında başladığını hatırlatan Coşkun, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 5 bin 600 yeni kayıt alacaklarını söyledi.

‘Ek kontenjan, yatay ve dikey geçiş ve yabancı kontenjanla gelecek öğrencilerle bu sayının daha da artacağını beklemekteyiz' diyen Coşkun, Mevcut öğrenci sayımızla yeni öğrencilerimizi topladığımızda bu sene öğrenci sayımız 27 bini bulmuş olacak” şeklinde konuştu. Son 5 yıldaki yatırımlar sayesinde üniversitenin öğrenci mevcuduyla gelişme katsayısının iki kat arttığına dikkati çeken Coşkun, öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümler hakkında bilgi verdi.

Coşkun, öğrencilerin en çok Eğitim Fakültesinin Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü tercih ettiğini vurgulayarak, Eğitim Fakültemizin tercih sayısı çok yüksek. Sınıf Öğretmenliği Bölümümüzü yaklaşık 23 bin öğrencimiz tercih etmiş, 113 öğrencimiz yerleşebilmiş. Eğitim Fakültesi, şu anda da en çok tercih edilen bölümümüz. En fazla tercih edilen bölümlerimiz arasında Fen Edebiyat Fakültemizin Psikoloji Bölümü de geliyor. Bu bölümümüzü de 3 bin öğrenci tercih etmiş, 62 öğrenci yerleşmiş. Tıp fakültemizi 4 bin 100 öğrenci tercih etmiş, 123 öğrenci yerleşmiş. Bu da tıp fakültemizin çok tercih edilen bir fakülte olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Coşkun, geçen yıl Seben'de eğitime başlayan 2 yıllık iş Sağlığı ve Güvenliği Programı'nın 4 bin 113 öğrenci tarafından tercih edildiğini aktararak, Bu haliyle meslek yüksekokul programları içinde en çok tercih alan bölüm bu. Bu da Seben için düşündüğümüz programın çok isabetli seçildiğini göstermektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Tıp Fakültesinin tercih rakamlarını bile geçmiş durumda. Yine, hemşirelik her zamanki gibi tercih edilen bölümlerimiz arasında, 4 bin 600 öğrenci tercih etmiş, 175'i yerleşmiş. Aynı zamanda Mengen'de açmış olduğumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün aktive edilmesiyle, birinci sırada tercih eden 450 öğrencimiz var, toplamda 2 bin öğrencimiz tercih etmiş. Bunların 41'i yerleşmiş” dedi.

AİBÜ'nün geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok başarılı eğitim dönemi geçireceğini kaydeden Coşkun, "Bu haliyle üniversitemiz inşallah hem eğitim ve öğretimde hem bilimsel çalışmalarda hem de kendisinden beklenen kamu hizmeti ve sanayi iş birliği ile istenilen çalışmaları yapacaktır" dedi.