‘Bolu'nun Babası', hayırsever işadamı, merhum İzzet Baysal'ın kurduğu ve tüm mal varlığı ve yönetimi ile ilimize adanmış ilk vakıf olan İzzet Baysal Vakfı”nın kuruluşunun 25'inci yılı dolayısıyla özel bir kitap yayınlandı.
İzzet Baysal'ın En büyük eserimdir.” dediği vakıfla, vakfın Bolu'ya kazandırdığı en büyük eser olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) katkılarıyla, İzzet Baysal Vakfı'nın kuruluşunun 25.yılı anısına özel bir kitap hazırlandı.
İzzet Baysal'ın hayatı, aldığı ödüller, anıları; vakfın kuruluş öyküsü ve çalışmaları; vakfın yönetimi ve eserlerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı 250 sayfalık kitapta, İzzet Baysal için söylenen ve yazılanlar ile O'nun açtığı yoldan gidenler de yer aldı.
Kitapta, vakfın Bolu'ya ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne 25 yıl boyunca yaptığı yatırımlara değinildi. Buna göre, 47 ilk ve orta öğrenim tesisi, 54 sağlık ve sosyal hizmet tesisi, 29 üniversite bina ve donanımı olmak üzere toplam 130 tesise, 2013 rayiç değerleri ile 347 milyon 608 bin 197 lira harcandı. Muhtelif eğitim ve sağlık kurumlarının gereçleri, 491'i üniversite mezunu bin 328 öğrenciye verilen burs ile başarılı öğrencilere verilen teşvik ödülleri, muhtaçlara yapılan sağlık ve tedavi yardımları ile aynı amaca yönelik kuruluşlara yapılan bağışlarla birlikte 25 yılda yapılan yardımların toplamı ise 350 milyon 924 bin 025 lira oldu.
İzzet Baysal Vakfı, 1987 yılında eğitim ve sağlık alanlarında Bolu'nun eksikliklerinin giderilmesi için kuruldu. Merhum İzzet Baysal, tüm mal varlığı ve yönetimi bir şehre adanmış ülkemizdeki ilk vakıf olan İzzet Baysal Vakfı'nı, Bolululara emanet etmişti. İzzet Baysal Vakfı'nın 25'inci yılına özel hazırlanan kitap, İzzet Baysal Vakfı'ndan temin edilebilmektedir.