Gerede'den tertip edilen Umre turu ile bir grup vatandaş kutsal topraklara uğurlandı.
Gerede Yeni Camii güzergâhında, taşıyıcı vasıtaların sıralanmasıyla kafileyi oluşturan vatandaşlar ve yakınlarının toplanması sonrasında, dua gerçekleştirildi.
Hayır dilekli duada ‘Fatiha'ların okunmasını takiben, yakınlarıyla vedalaşan kutsal toprak yolcuları, araçlardaki yerini aldı.
Gerede ve Yeniçağa grubu olarak iki kısımda düzenlenen tur programı öncesinde, yolculuk esnasında gerekli olan belge ve kişisel malzeme listesi, organizatörlerce vatandaşlara sunuldu.
Manevi esintiye davet edilen vatandaşlar, yolculuğun başlamasıyla kutsal toprakların etki alanına geçerek, tecrübeli yolcuların bilgilerinden istifade etti.
Ara ara ihtiyaç molasının verildiği yolculuklarda; Mekke ve Medine'yi anlatan kitaplardan kısa kısa bilgiler sunan kafile temsilcilerince, varılan yerleşkelerde nelerin uygulandığı, manevi rahatlığın nasıl sağlanabileceği, dikkat edilmesi gereken durumları, kutsal atmosferden ne şekilde istifade edilebileceği, davranış ve niyetlerin nasıl kontrol edilebileceği gibi konular üzerinden paylaşılan aydınlatıcı bilgilerle, ilk defa kutsal yolculuğa çıkan vatandaşlara ön tecrübe kazandırıldı.