BTP Bolu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yağcı, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Rus Parlamentosu Duma'dan gelen davet üzerine gittiği Rus Parlementosunda yaptığı konuşmayı değerlendirdi.
Mustafa Yağcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Geçtiğimiz Çarşamba günü, BTP Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın Rus Parlamentosu Duma'da kendine ait Milli Ekonomi Modelini anlattı. Konuşmayı Rus Meclis Başkan Yardımcısı, parti genel başkanları, vekiller, siyasi danışmanlar, akademisyenler, iş adamları, iktisat öğrencileri, siyasal bilgiler okuyan talebeler ve farklı fakültelerin öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grup tarafından takip edildi.
Bağımsız Türkiye Partisi kurmayları da, 100 kişilik bir grupla oradaydılar. Milli Ekonomi Modeli, Rus Parlamentosu Duma'da 4 saatlik bir oturumda gündem edildi, dinlendi. Duma'da siyasetçiler tarafından deklare edilen görüşler ile MEM, artık dünyaya kapitalizmin ve sosyalizmin sonunu getiren yeni bir sistem olarak ilan edilmiştir.
Sosyalizmin kalesi Rusya, kapitalizmi de denemiş ancak her ikisinden de bir netice alamamıştır. Rus Devlet Başkanı Putin, Milli Ekonomi Modeli uygulanacak” açıklaması ile Milli Ekonomi Modeli'nin gelecek çağlara ışık tutacak, uygulanabilir tek model olduğunu beyan etmiştir.
Danışman Prof. Dr. Andrei Korotkoi, Putin adına yaptığı konuşmada, Başkan'ın görüşlerini şu şekilde aktarmıştır: "Putin, bir devletin kalkınması için sosyal adaleti sağlayacak, adil paylaşımı verecek, sosyal hakları sunacak, harcama yapan kesime tüketim imkânı tanıyacak, halka huzur getirecek sistem arayışında. Sayın Putin, Milli Ekonomi Modeli bunların hepsini sağladığı için, biz de Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayacağız, diyor" şeklinde konuştu.
Bu konuşma ile Rusya, Milli Ekonomi Modeli'ni hayata geçireceğini dünyaya deklare etmiştir. Programdan sonra yapılan toplantı da, danışman bendenize, "Başkan'ın 'hoş geldiniz' selamını iletmiş ve Putin'in modeli Rusya'da hayata geçireceğini bir kez daha yinelemiştir.
Meclis Başkan Yardımcısı ve Putin'in en yakın danışmanlarından Jirinovski de -ki bizi davet eden vekildir- "Bizim, Rusya'nın geleceği için sizinle iş birliği yapmamız lazım. Bizim size ihtiyacımız var. Ve mutlaka bunu başarmalıyız" şeklinde konuşarak Milli Ekonomi Modeli'nin Rusya'nın kalkınmasındaki etkisini belirtti.
Toplantının ardından Sayın Jirinovski'nin odasında gerçekleşen özel görüşmede, iki ülke ilişkileri üzerine yaptığımız ekonomi ve siyaset tahlillerinin ardından, Türk düşmanı olarak tanınan Jirinovski bizlere hitaben "Ne mutlu Türk'üm diyene" demiştir. Liberal Demokrat Parti'nin Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Lisiçkin, "Beraber Sibirya'yı gezelim. Lütfen burası hakkında bize projeler üretin, işbirliği yapalım" teklifini görüşmelerimiz sırasında defaten gündem etti.
Duma'da gerçekleşen Milli Ekonomi Modeli konuşmasında, dünyaca ünlü iktisatçılar ve iktisat matematikçileri söz alarak tez hakkındaki övgülerini dile getirdiler.
Duma'da Milli Ekonomi Modeli'nin ne olduğu tartışma konusu edilmemiştir. Konuşulan Rusya'nın Milli Ekonomi Modeli'ne ihtiyacı olduğudur.
Biz parlamento ziyaretimizde gördük ki, tez burada çok iyi biliniyor. Rusya Parlamentosu'ndan verilen mesaj, kapitalizmin kalesi ABD'yedir. Rusya ABD'ye, "Seni MEM ile tarihe gömdüm" demektedir.
Prof. Dr. Lebedev, "Ben dünyanın bir numaralı iktisat matematikçisiyim. Bu konuyu bizden iyi bilen yoktur. Milli Ekonomi Modeli'ni kongrelerde çok okudum. Bu tezde, esrarengiz kodlar var. Her okuyuşta yeni bir kod ile karşılaşıyorum. Modelde, meseleleri çözen, problemleri halleden pek çok kod saklıdır. Üstelik sadece bugüne değil, geleceğe de ışık tutan kodlar var. Rusya'nın buna ihtiyacı var. Ben, modelin bu yönüne hayranım" diyerek, teze olan hayranlığını aktardı.