Yeni Mesaj Gazetesi'nin Bolu'da düzenlediği Milli kahramanlar programında 26 konuşmacı yer aldı. 7 saat süren görkemli etkinlik BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın final konuşmasıyla gece yarısı 02.00'de sona erdi.
Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Bolu'da tarihi bir 'akşama ve geceye' tanıklık ettik. Saat 19.00'da başlayan Milli Kahramanlar sempozyum serisinin üçüncüsü tam 7 saat sürdü. İl Kültür Merkezi salonunu hıncahınç dolduran 1500 kişinin yanı sıra yaklaşık 1500 kişi de etkinliği salonun dışına yerleştirilen monitörlerden izledi. Tam 7 saat süren programı Meltem TV başta olmak üzere çok sayıda TV kanalından canlı yayınlandı. Sempozyumun en dikkat çeken yönü ise tam 26 konuşmacının dinleyicilere hitap etmesiydi.
Hukuk ekibinden iftiralara cevaplar
Konuşmacıların bir bölümü Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a yönelik geçtiğimiz hafta Yeni Şafak ve Milliyet gazetelerinde yer alan iftira dolu haberlere cevap verirken, BTP Lideri'nin Av. Oktay Doğan, Av. Hakan Güler, Av. Gökhan Avcı ve Av. Gürcan Bahar'dan kurulu avukat ordusu da geçmişten bugüne kadar şahsına yönelik atılan iftiralara ve açılan davalara ilişkin kamuoyuna doyurucu bilgiler sundu.
Sempozyumun final konuşmasını ise Prof. Dr. Haydar Baş icra etti. Üstad Üstad nidalarıyla zaman zaman kesilen ve tam 1 saat 16 dakika süren konuşması gece yarısını geçmesine rağmen dinleyiciler tarafından coşkuyla takip edildi. Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasına başlamadan önce de okuduğu marşlarla dinleyicileri ‘milli hazzı' yüksek olan bir âleme götürdü.
Hafız Atatürk
Elbette geceye damgasını vuran konuşma yine Prof. Dr. Haydar Baş'tan geldi. BTP Lideri, 76 dakikalık konuşmasında Milli Kahramanlar'ın ilk sırasında yer alan Mustafa Kemal Atatürk'ün bilinmeyen yönlerini de öne çıkardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu yaylasında Hacı Bektaş'tan kalan malzemeyi yoğurarak, Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: "Bu son derece enteresan bir inceliktir. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti devletini kiminle beraber kurma kararı aldığını biliyor musunuz? Bilen var mı? Bilmezsiniz zira Mustafa Kemal'i size öyle tanıttılar ki, böyle bir Mustafa Kemal tarihte bile yaşamamış. Mustafa Kemal'in -Allah gani gani rahmet eylesin- babası Ali Rıza beyefendidir.
Ali Rıza, 12 imamdan bir tanesinin adıdır. Ailesine ona onun ismine hürmeten adını Ali Rıza koyuyor. Yani Bektaşi tarikatının en güçlü ailelerinden bir tanesi de Ali Rıza beyin anası, babası ve ailesidir. Mustafa Kemal'in anası Molla Zübeyde Hanım'dır. Rıfat Efendi Hazretleri'nin müridesidir. O kadar takva ki, Molla Zübeyde unvanıyla tanınıyor. Şimdi bu Molla Zübeyde'ye öyle iftiralar attılar ki, yapılanlar şerefsizliktir. Mustafa Kemal, Molla Zübeyde'nin yetiştirdiği evlattır. Mustafa Kemal, Harp Okulu'nda okurken yazın annesini ziyarete gittiğinde Rifat Efendi'nin dergâhında zikrullah meclislerine katılır, 'Hu, Hu' diyerek sema eder, 'Allah, Lailaheillallah" diyerek zikrederdi. Öyle zikir yapardı ki, vücudu kan ter içinde kalırdı. Bu konuda hepimiz yanıldık, hepimiz iftira ettik. Allah bizi affetsin! Biz Amerikan, İngiliz ajanlarının ağzına baktık, onları iman ehli zannettik, teslim olduk, kalbimize fitne tohumu ektiler. Şimdi baktım ki, adam Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) askeri olmuş. BOP, kimin projesi? ABD'nin... Ne kadar da yanılmışız? Bunların ağzına baktık, bu insanları karaladık."
Mustafa Kemal'in 7 yaşında Kur'an-ı Kerim'i hatmettiğini hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, "Mustafa Kemal 8 yaşında hafız oldu. Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli ve Leblebici camilerinde bütün Ramazanlarda ibadetini yapardı, hatmi şerif okuturdu. Balıkesir'de Nasrullah Camii'nde 60 sayfalık bir hutbe irad etti. Okuyun, bakın sizler onun