Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de temiz ve atık su arıtma tesislerini faaliyete geçiren illerden birinin Bolu olduğunu anlatarak havaalanı kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu sayesinde Bolu'ya ulaşımın çok kolay olduğunu belirten Yılmaz, "Bolu, deprem bölgesinde olması sebebiyle sıcak su kaynaklarının çok bol bulunduğu bir il. Şu anda en basit sıcak su kaynağımız olan Sarot'tadevre mülkler ve oteller yapıldı ve burası Türkiye gündeminde çok ciddi yerlere geldi" şeklinde konuştu.
Bolu'nun Termal yatırım yapacak iş adamlarını beklediğini anlatan Yılmaz,"Biz de bu konuda yanlış yapmaz ve iyi planlarsak dünyanın her yerinden insanlar gelecekler, gezecekler ve memnun ayrılacaklar. Fakat bu konuda kirletilmeyi önleyecek sistemler geliştirmeye çalışıyoruz. Bolu'ya çok yakında bir havaalanı kurmayı düşünüyoruz ve bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Yılmaz, Bolu'da hava kirliliğini önlemek için Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi: "Türkiye'deki ilklerden olan bir diğer projemiz daha var. Çöp kamyonlarımızın tamamı doğalgazla çalışan araçlardan oluşuyor. Ayrıca binek araçlarımızın da yüzde 50'si doğalgazla çalışan araçlardan oluşuyor. Bir de terminalimizin olduğu yerde Türkiye'de ilk olan, halka açık doğalgaz dolum tesisimiz bulunuyor. Belediyelerin birçoğu doğalgazı iç bünyelerinde kullanıyor. Fakat biz hava kirliliğimizi de önlemek adına sadece belediye iç bünyesi için değil, vatandaşlarımızın kullanımı için sivil doğalgaz dolum tesisimizi açtık."