CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu ve Düzce'de hava kirliliği değerlerinin insan sağlığını açık tehdit eder hale geldiğini öne sürdü. Özcan, Bolu ve Düzce'de artık hava kirliliği değerleri insan sağlığını açık bir şekilde tehdit eder hale gelmiştir” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesinin de hava kirliliği olduğunu belirterek, kış aylarında bunun katlanılamaz duruma geldiğini söyledi. Özcan, "Bolu ili ve hemen yanındaki kardeş ilimiz Düzce'de artık hava kirliliği değerleri insan sağlığını açık bir şekilde tehdit eder hale gelmiştir" diye konuştu. Düzce'de yaşanan hava kirliliğinin ciddi boyuta ulaştığını savunan Özcan, yaptıkları açıklamalara karşın Valinin ve AK Parti hükümetinin bunu dikkate almadığını ileri sürdü. Dünyanın birçok kentinde hava kirliliği nedeniyle insanların yaşamlarını yitirdiğine işaret eden Özcan, "Düzce'de insanlar maskesiz sokağa çıkamaz hale geldi. Düzce'de sokağa çıkıp 1 saat yürüyen insan bilimsel araştırmalara göre günde 4 paket sigara içen insanla aynı zararı görür hale geldi. Hava kirliliğinin en büyük sebebi kalitesiz kömür dağıtımıdır. AK Parti, kalitesiz kömürü sosyal yardım adı altında vatandaşlarımıza dağıtıyor" dedi. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ise kömür dağıtımı yerine doğalgaz ödemelerine destek verilmesi durumunda sorunun çözüleceğini savundu.

Gazetecilerin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasaya ilişkin açıklamasını sorması üzerine Özcan, kendilerinin Türkiye'nin daha demokratik ve çoğulcu sivil bir anayasa ihtiyacını dillendirdiklerini ancak AK Parti'nin sistemi değiştirmek istediğini söyledi. Özcan, "Biz parlamenter sistemde aksayan yanları düzeltelim diyoruz AKP ise diktatörlüğe götürecek başkanlık sistemini istiyor. Uzlaşı diyorlarsa önce uzlaşılan 60 maddeyi getirsin" ifadelerini kullandı. Bu arada CHP Düzce İl Örgütü üyeleri, basın toplantısını ağızlarında maskeyle izledi. Haber Merkezi