İlk kez geçtiğimiz yıl, Bolu Belediyesi-Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde başlatılan Hat Sanatı” çalışmaları bu yıl da devam edecek.
Yeni dönemde de devam edecek olan hat sanatı çalışmalarında, Bolu'da amatör olarak bu sanata ilgi duyan ve öğrenmek isteyen gönüllülere, hat sanatının değişik teknikleri uygulamalı ve teorik olarak öğretilecek.
Dönem sonunda ise, ortaya çıkan çalışmalar, karma ve grup sergileri ile sanatsever halkımızla paylaşılacak.
Bolu'nun, bugün hat sanatı konusunda oldukça ileri bir noktada olması gerektiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bilindiği gibi, ülkemiz hat sanatının en önemli temsilcilerinden Hattat Emin Barın, şehrimizin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden bir tanesidir. Türk Hat sanatının gelişmesine çok değerli katkıları olmuştur. Bizler Bolu'muzdan daha nice hattatların yetişeceğine inanarak, Bolu Belediyesi olarak ilk kez geçtiğimiz yıl , Belediye Sanat Merkezi'nde başlattığımız hat sanatı çalışmalarına bu yıl da devam ediyoruz. Öyle umuyoruz ki, sanatsever halkımız, yeni dönemdeki bu çalışmalara ilgi gösterecektir ve güzel Bolu'muzdan birbirinden değerli yeni yeni hattatlar çıkacaktır” dedi. Davarcıoğlu, Bolu'da hat sanatına gönül verenleri BSM'deki çalışmalara katılmaya davet etti.

BSM-Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi bünyesinde düzenlenen Hat Sanatı” çalışmalarına katılmak isteyenler, kayıtlarını 25 Şubat 2013 tarihine kadar BSM'ye yaptırabilecekler