Son günlerde İzzet Baysal TIP Fakültesi Uygulama Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devredildiği yönünde çıkan haberler sonrası, Bolu Valiliği'nden açıklama geldi. Birleşme sürecinin devam ettiği ve henüz birleşmenin gerçekleşmediği belirtildi.
İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devredildiği yolunda yerel basında çıkan haberler üzerine, Bolu Valiliği'nden açıklama geldi. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Son günlerde yerel basında yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi arasında gerçekleştirilmesi planlanan afiliasyon (birleşme) ile ilgili olarak süreç henüz tamamlanmamıştır.
Planlanan afiliasyonun YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından birleşme ile ilgili olarak ilimiz yetkilileri tarafından yapılacak olan basın açıklaması ile konunun detayları ve işleyişin nasıl olacağı kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Esas olan, hastanelerde kaynak dağılımının optimum düzeye çıkartılması, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunulmasıdır.