Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 4'üncü Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi Ankara'da düzenlendi. Kongre'ye İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Özmen de katıldı.
Bilimsel çalışmalara devam ettiklerini bildiren İl Kamu Hastanaleri Birliği Genel Sekreterliği, Kongre hakkında şu bilgileri verdi; Kongreye Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Sağlık –Sen Başkanı Metin Memiş başta olmak üzere bir çok üst düzey bürokrat, Sağlık Müdürleri, Genel Sekreterler ve kalite çalışanları kapsayan yaklaşık 1700 kişi katılmıştır. Genel Sekreterliğimiz, kongreye sunuma layık görülen 2 sözel, 2 poster” çalışması ile katılmıştır.
Sözel Sunumlar
1. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ ÖLÇEĞİ GELİŞTİRME ÇALIŞMASI VE UYGULAMALARI (Songül YORGUN, Ahmet ATASOY)
2. SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DÜŞMEYLE İLİŞKİLİ ÇEVRESEL RİSK FAKTÖRLERİ YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ (Songül YORGUN, Ahmet ATASOY)
Poster Sunumları
1. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUAT KARŞILAŞTIRMASI-LİTERATÜR TARAMASI(Songül Yorgun, Ahmet Atasoy, Yasemin Yıldırım Usta)
2. AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE HASTA MEMNUNİYETİ
“BOLU İZZET BAYSAL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ”( Dt. Savaş Akça,Dt. Baran Akan, Zeynep Baysal)