Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Abdullah Danışman, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürlüğünün kurulduğunu söyledi.
Danışman, yaptığı yazılı açıklamada, kurulan bu yeni birimle birlikte tüm hastaların ve hasta yakınlarının güler yüzlü, verimli, etkin hizmet almaları ve tüm fiziksel koşulların iyileştirilmesine yönelik olduğunu ve hastane personellerinin otelcilik hizmetleri eğitimleri almaya başladığını belirtti.
Eğitimler konusunda kendilerine AİBÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve AİBÜ Sosyal Tesis Sorumlusu Öğrt. Gör. Uğur Sezgin'in yardımcı olduğunu ve seminerde Kat Hizmetleri Bölümünün Sorumluluğu, Departmanın Hiyerarşik Yapısı, Personelin Genel Özellikleri, İletişim, İletişim Araçları, Odaların Özellikleri, Yatak Yapım Malzemeleri, Yatak Yapımında Kullanılan Araçların Özellikleri, Yatak Yapma, Çöp Toplama, Temizlik Araç ve Gereçleri, Temizlik Maddeleri, Çeşitli Yüzeylerin Temizliği konularına değindiğini söyledi.
Konuşmacı Sezgin temizlik personellerine iletişim araçlarını, yatak yapım malzemelerini, yatak yapımında ve temizlikte kullanılan araç ve gereçleri, temizlik maddelerini tanıttı. Yatak yapma, çöp toplama, çeşitli yüzeylerin temizliğini uygulamalı olarak anlattı. Personel tarafından sorulan soruları örnek vererek açıkladı.
Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Abdullah Danışman, personelin eğitimi ve motivasyonu için seminerlerin önemli olduğunu bu tür seminerlerin devam edeceğini söyledi. Öğrt. Gör. Uğur Sezgin, seminerde değinilen konuların personel için çok yararlı olduğunu, personelin öğrendikleri bilgileri her zaman uygulamaları gerektiğini dile getirdi.
Danışman tarafından Sezgin'e teşekkür belgesi verildi.