Yaz ayının gelmesiyle birlikte artan sinek ve haşerelere karşı Dörtdivan Belediyesi etkin mücadelesini sürdürüyor. Her gün ilaçlama ekibi ile Dörtdivan'ın mahallelerinde periyodik olarak ilaçlama çalışması yapan Belediye ekipleri, gelen şikâyetleri de anında değerlendirerek sonuçlandırıyor.

PERİYODİK OLARAK İLAÇLANIYOR

Havaların ısınmasıyla artan sivrisinek uçkunlarına karşı, sıcak (dumanlama) ve soğuk (ULV) sisleme yöntemi ve ‘kaynağında ilaçlama' modelini uygulayan Belediye, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ilaçlama ekipleri, sineklerin üreme alanlarını tespit ederek, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sineklerle mücadeleyi yürütüyor. Ayrıca, vatandaşların talepleri üzerine açık ve kapalı alanlarda haşere mücadelesi de yapılıyor.

Yürütülen ilaçlama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Dörtdivan Belediyesi olarak bizler sivrisinek, haşere ve zararlı uçkunlarla mücadelede en etkin ve modern yöntemler kullanmaya çalışıyoruz. Yeni aldığımız ilaçlama makineleriyle Çevre ve halk sağlığına azami önemi gösteriyoruz. Gündüz Karasinek için ilaçlama akşamda sivrisineklerle mücadele ilaçlama çalışmaları yapıyoruz” dedi.