Ak Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Haluk inceler, Hafta sonu çalışma ruhsatı harçları, Bolu Belediyesi'nin tasarrufu olmayıp Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ve Türkiye'deki bütün belediyelerin uygulamak zorunda olduğu bir karardır. CHP'li Belediye Başkan adayı yine yalan ve iftiralarla insanları kandırıyor. Sorsun bakalım çok sevdiği Eskişehir ve İzmir Belediye Başkanları uygulama yapmamışlar mı?” dedi.
Hafta sonu çalışma ruhsatı harçlarına yapılan zamla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Haluk İnceler, Bu karar, Bolu Belediyesi'nin tasarrufu olmayıp, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ve Türkiye'deki bütün belediyelerin uygulamak zorunda olduğu bir karardır. Bu konunun siyasi malzeme haline getirilmesi, siyasi ahlaka ve ne kadar zavallı bir zihniyete sahip olduklarının göstergesidir. Her konuda olduğu gibi bu zihniyet yine insanları yalanları ile kandırmaya çalışıyor. Çokbilmiş hanım İzmir'e Eskişehir'e sorsun!” dedi.
Haluk İnceler, Bolu Belediyesi'nin hafta sonu çalışma ruhsatlarına yapılan zamla bir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, Belediye Gelirler Kanunu'nda yer alan ve yerel yönetimlerin belirlediği işgaliye harçları ve tabela, reklam vergileri konusundaki yetkisini kaldırarak bu konuyu Bakanlar Kurulu'na dahil etti. 18 Aralık 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar doğrultusunda, belediyelerin işgaliye ve reklam bedellerini belirleme yetkisi ortadan kaldırılırken, şimdiden sonra Bakanlar Kurulu'nun 2014 yılına dair belirlediği zamlı tarife geçerli olacak” dedi.
“Tüm belediyeler uygulamak zorunda”
Haluk İnceler sözlerine şöyle devam etti; Belediye Meclisimiz tarafından belirlenen fiyat tarifesindeki 2464 Sayılı Belediye Kanunu 15'inci, 20'nci, 56'ncı, 60'ıncı ve 84 ‘üncü Maddelerinde yer alan Vergi, resim ve harç bedelleri 21.10.2013 Tarih 5585 Sayılı Kararname ile Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiştir. Belediyeler gruplara ayrılmış olup, 100.000.- üzerindeki Belediyeler, 1. Grup Belediyeler arasında değerlendirilmiştir. Fiyat tarifesinde m² 40-80 arasında belirlenen, İlan Reklam Vergisi 60 TL den, Eğlence Vergisi, İşgal Harcı, İşyeri Açma İzin Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiştir. 300 m² üzeri 800 TL olarak fiyat tarifesinde uygulanmaktayken 21.10.2013 tarih 5585 sayılı kararname ile her tür işyeri için yıllık 600 TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Karar Bolu Belediyesinin tasarrufu olmayıp, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ve Türkiye'deki bütün belediyelerin uygulamak zorunda olduğumu bir karardır”