HALKIN TEPKİSİ İŞE YARAMADI; BOLU BELEDİYESİ RUHSATI VERDİ!
Çaydurt'ta kurulması planlanan Gübre Fabrikası'na Bolu Belediyesi tarafından ruhsat verildi. Çaydurt halkı fabrikanın yerleşim yerlerine uzak kurulması için defalarca eylem yapmış, seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışmışlardı. Gerekli evraklarını tamamlayarak Bolu Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulunan fabrikaya, Bolu Belediyesi tarafından ruhsat verildi.
150 bin tonluk atığın işlenerek enerjiye dönüştürüleceği Gübre Fabrikası'na Bolu Belediyesi tarafından onay çıktı. Çaydurt'ta yerleşim merkezine kurulacak olan fabrikanın başka bir bölgeye kurulması için köylüler eylem yapmış, seslerini Ankara'ya duyurmaya çalışmışlardı. Ancak yapılan eylemlerden bir sonuç alınamadı.
Bolu Belediyesi'nin yapılmak istenen fabrikaya ruhsat verdiğini belirten Başkan Yılmaz, Bu karar bizim verdiğimiz bir karar değildir. 7 Kamu kuruluşunun ortaklaşa almış oldukları kararı biz burada onaylıyoruz. Çevre Müdürlüğünün raporu ortadadır. Bu raporlar elimizdeyken bizim buna hayır dememiz halinde resmen suç işlemiş oluruz” dedi.