MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez yerel seçim çalışmalarına Sümer ve Küçük Berk Mahallelerinde devam etti.
Kalabalık bir partili gurupla birlikte ilk önce Sümer Mahallesindeki esnafları ve vatandaşları ziyaret eden Gülez, ardından Küçük Berk Mahallesine geçerek buradaki vatandaşlarla buluştu. Başkan Yılmaz'ın daha önce Büyüksu'da dışardan getirttiği balıkları Büyüksu'da tutmuş gibi kamuoyuna sunmasına göndermede bulunan Gülez; ‘Bolu halkı sizin oltanıza gelmeyecek' ifadesine yer verdi.
Birlikte yöneteceğiz
Seçim çalışmalarının ardından bir açıklama yapan MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez; Bugün ilk olarak Sümer Mahallesinde ki vatandaşlarımızla buluştuk. Bu Sümer Mahallesinde ki ikinci günümüzdü. Şehir merkezine bu kadar yakın olup, şehrin nimetlerinden bu kadar uzak kalan Sümer Mahallesinin bütün sorunlarını not ettik. Çok açık bir şekilde söylüyorum, bizim yönetimimizde asla ayrımcılık olmayacaktır. Hakkaniyetli bir yönetimle bütün mahalleler belediyeden hak ettikleri hizmeti alacaklardır. Belediyelere İller Bankasından gelen para nüfus sayısına göre belirleniyor. Yani Sümer Mahallesinde yaşayan insan sayısı bellidir. İller Bankasından gelen paranın ne kadarı bu mahalleye düşüyor o da bellidir. Eğer siz Sümer mahallesinin hakkını bir başka mahalleye kullanırsanız bu hakkaniyetli bir yönetim şekli olmaz. Bizin dönemimizde her şey açık ve şeffaf bir şekilde olacak. Sümer Mahallesi için İller Bankasından gelen bu Mahallenin sorunları ve burada yaşayan halkın istekleri doğrultusunda harcanacaktır. Eğer bu para yeterli olmazsa o zaman Belediyenin diğer kaynaklarını kullanarak, diğer mahallelerin hakkını yemeden bu bölgeye kaynak ayıracağız. Bu bizim ilk günden itibaren söylediğimiz ‘birlikte yönetelim' düşüncemizin gereğidir. Biz Bolu'yu birlikte yöneteceğiz” ifadelerine yer verildi.
Hesabını veremeyeceğimiz işimiz olmayacak
Sümer Mahallesinde yapılan yol ve alt yapı çalışmalarında büyük israfların meydana geldiğini dile getiren Şükrü Gülez; Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi de israfları önlemektir. Belediye müteahhitlerin veya belediyeye yakın şirketlerin değil halkın belediyesi olacak. Halkımızda gelip her kuruşun hesabını sorabilecek. Çünkü patron olan halktır. Biz onların çalışanlarıyız. Bugüne kadar hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işimiz olmadı. Bundan sonrada yaptığımız her işin hesabını halkımıza vereceğiz. Öyle İmar Müdürlüklerinin kapısına kilit vurmayacağız” dedi.
Tek bir fidan dahi olsa sahip çıkacağız
Küçük Berk Mahallesiyle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez; Küçük Berk Mahallesi ve bu bölge Bolu için çok önemlidir. Bugün Küçük Berk Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızla görüştük. Belediyeye karşı çok büyük bir tepki içerisindeler. 18. Madde uygulamalarından dolayı bu bölge insanımız mağdur edilmiş durumdadır. Sadece Küçük Berk değil bence Bolu mağdur edilmiştir. Çünkü bu bölge Bolu'nun en verimli tarım arazilerine sahip olan bir bölgedir. Bir belediye başkanı şehrin her bölgesine rant olarak bakmamalıdır. Belediyenin görevi her yeri imara açıp 18. Madde uygulayıp birilerine rant kazandırmak değildir. Bu şehrin patatesinde, buğdayına da, çimenine de sahip çıkacaksın. Vatanperverlik bunu gerektirir. İhanet illa vatanı satmakla olmaz. Bu topraklarda yetişen bir fidana sahip çıkmamak dahi ihanettir” cümlelerini kullandı.
MHP ile gerçeklerin peşinden koşalım
Diğer siyasi partilerin Büyüksu için ortaya attıkları projelerin hayalden öteye gitmeyeceğini dile getiren Gülez; 10 yıldır görevde olan yönetim; buralarda balık falan tuttuğunu idda etmişti. Biz balık felan göremedik pislik içinde heryer. Halkımız