Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 5957 Sayılı Hal Kanunu gereğince Vergi Mükellefi olan Toptancı Hal Esnafı, Pazar yerleri esnafı ve üreticileri bilgilendiriliyor.

Kanun kapsamında Toptancı hal esnafı, Pazar yeri esnafı, üreticilerin ve vatandaşların maddi ve manevi zararlarının önlenmesi, haksız rekabetin ortadan kaldırılması, hijyenik ve kaliteli, sağlıklı sebze ve meyve üretimi ve tüketimi için gerekli çalışmalar Zabıt Müdürlüğü ekipleri tarafından sürüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bolu Belediyesi Zabıta Müdürü Hamdi Öztürk, Söz konusu 5957 Sayılı Hal Kanunu'nda belirtilen Hal Kayıt Sistemi ile ilgili olarak; Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Toptancı Hal Şubesi personeli tarafından her Pazar saat 05.00'de Patates Pazarı'nın kapıları açılarak esnafların pazar alanına girişleri sağlanmaktadır. Hal Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırılması hususunda 4 hafta önce üretici ve esnaflarımıza bilgilendirme ve gerekli uyarılar yapılarak, sisteme kayıtlı daha önce %40 olan esnaf sayısının %90'lara ulaşması sağlanmıştır. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Toptancı Hal ve Pazarlar Şube birimi personellerimiz tarafından Hal pazarında, semt pazarlarında üretici ve esnaflarımızla toplantılar yapılarak Hal Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmaları, ürün alımı yapıldığında 444 04 25 numaralı telefon aranarak künye numarası alınması gerektiği hususunda bilgilendirme yapılmıştır. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Zabıta Müdürlüğü Toptancı Hal Şubesi ne başvurabilirler” dedi. Haber Merkezi