Teknik direktör Hakkı Öztabağ, her hafta Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş' programının canlı yayın konuğu oldu. Öztabağ, Köroğlu Televizyonu Spor Müdürü Mustafa Özkan ve İlhan Özdemir'in sorularını yanıtladı. Teknik direktör Öztabağ, programda son dönemde Boluspor'un oynadığı oyunu değerlendirdi.

Teknik direktör Öztabağ; Buca maçındaki olaylar Buca maçının da önüne geçti. Cuma'dan beri bu olaylar konuşulmaya başlandı. Basınımız yazdı çizdi. Ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyoruz. Bizi kulübün içinden ya da basın sözcümüz aydınlatsaydı, bu şaibelerin hiçbirine yer vermezdik. Kulübün içinden herhangi bir açıklama gelmeyince ciddi anlamda dedikodulara mahal verdi. Hocanın maçtan sonra bıraktığı, eşyalarını toplayıp gittiği, yardımcılarıyla beraber Pazartesi günü gelip mukavelesini fesih edeceği hep bunlar konuşuldu. Bazı sitelerde teknik direktörler ortaya atıldı. Boluspor adına hiçte hoş olmayan şeyler oldu” şeklinde konuştu.

HALA ALINMASI GEREKEN ÇOK PUAN VAR

Boluspor'un ilk 6 şansının hala devam ettiğini dile getiren Teknik direktör Öztabağ, sözlerine şöyle devam etti: Geçen hafta çıktığımız programda Boluspor'un kesinlikle ilk 6'ya kalabileceğini söylemiştim. Puanlara bakıldığında, kesinlikle olabilecek bir şey. Şu anda uzaklaşmadı. Ama bizim ilk 3 hafta yakaladığımız gibi bir seri yakalamamız lazım. Ancak öyle bir şekilde ilk 6'yı yakalama şansımız olacak. Şuan 13 maçımız var. Hala alınması gereken çok puan var. Bu puanları aldığımız takdirde de ilk 6'ya oynama şansımız var. Öncelikle bizim aşağıdan biraz uzaklaşmamız lazım. Son 3 hafta oynayacağımız takımlar bizim, rakibimiz olacak olabilecek takımlar. Eğer bu maçları Bucaspor maçı gibi geçersek, aşağılarda çok büyük sıkıntı yaşarız. O sıkıntıya girdiğimiz zamanda, oyuncularda bu sıkıntıya girerlerse ciddi anlamda sıkıntı yaşarız. İnşallah böyle bir sıkıntı olmaz.”

BOLUSPOR ADINA HİÇTE HOŞ OLMAYAN ŞEYLER OLDU

Bucaspor karşılaşmasının ardından yaşanan olayların, maçın önüne geçtiğini ifade eden Öztabağ şunları söyledi: Buca maçındaki olaylar Buca maçının da önüne geçti. Cuma'dan beri bu olaylar konuşulmaya başlandı. Basınımız yazdı çizdi. Ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyoruz. Bizi kulübün içinden yada basın sözcümüz aydınlatsaydı, bu şaibelerin hiçbirine yer vermezdik. Kulübün içinden herhangi bir açıklama gelmeyince ciddi anlamda dedikodulara mahal verdi. Hocanın maçtan sonra bıraktığı, eşyalarını toplayıp gittiği, yardımcılarıyla beraber Pazartesi günü gelip mukavelesini fesih edeceği hep bunlar konuşuldu. Bazı sitelerde teknik direktörler ortaya atıldı. Boluspor adına hiçte hoş olmayan şeyler oldu. Eğer bu olayların önüne açıklama yapılıp geçilseydi, bunların belki hiçbir tanesi yaşanmayacaktı. Benim öğrendiğim kadarıyla hocanın sözlü olarak istifa ettiği ama yazılı olarak değil, eşyalarını toplayıp, yardımcılarıyla birlikte gittiği ve Pazartesi günü itibariyle de başkan ile bir araya gelip mukavelesini fesih edeceği yönündeydi. Hatta Pazartesi günü gelmiş, yarımcıları yanında yokmuş, başkanla 2,5 saatlik bir görüşmeleri olmuş kulüpte. Sonra çıkmış, yardımcıları buradaymış demek ki gelmişler. Yardımcıları antrenmana çıkmışlar. Benim duyduklarım bunlar. Maçtan sonra bir gerginlik oldu. Bunu da başkan ve hoca kapalı kapılar ardında bir şekilde çözdüler. Hoca da yoluna devam ediyor. Bugünde antrenmana mutlu bir şekilde çıkmış. Bu eğer Boluspor açısından iyi olacaksa, bizlerde hocanın devam etmesinden yanayız. Ama bir hafta sonra Altınordu maçı kötü gidip, tekrar bu olaylar ayyuka çıkacaksa, tekrar yönetimle hoca arasında bir sıkıntı olacaksa bunlar ileriye yansıyıp kulübe zarar verecekse kötü. Yoksa biz hiçbir zaman hoca bıraksın gitsin, hoca istifa etsin böyle bir görüşten yana değiliz.”

BU AÇIKLAMA MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ DİYE BİR YORUM OLDU

Karşılaşmanın ardından yaşanan olayların Ulusal basında yer aldığının altına çizen Öztabağ, şöyle konuştu: Ulusal basında çıkması TRT'de maçtan sonra açıklama yapması bizi ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Reha hocanın açıklaması direk yönetime ve başkana yönelik bir açıklamaydı. O açıklamada da onlar kendi aralarında yorum yaptılar. Bu açıklama maçın önüne geçti diye bir yorum oldu. Reha hocanın açıklamasında ‘ 3 dakika önce oyuncularım iyiydi, 3 dakika sonra oyuncularım kötüydü' öyle bir şeyde yok. Son 20 dakikayı mahkûm oynadık zaten biz.”

İKİ HAFTADIR AYNI HATALARI YAPIYOR REHA HOCA

Son iki haftadır Reha Erginder'in aynı hataları tekrarladığını belirten Öztabağ şunları söyledi: İki haftadır aynı hataları yapıyor Reha hoca. İki haftadır net gördüğümüz şeyler. Javadov tam oyuna girecekken durdu, Barış'ı çağırdı. Barış'a oyuna gir dedi. Barış'ın forması yok. Sonra malzemeci içeriden formayı aldı geldi. O dönem 0-0 gidiyoruz. Oyuncu değiştirmemiz gerekiyor. Dakikaya yönelik. Ondan sonra forma geldi soyunma odasından oyuncu girdi oyuna. Samsun'da bu arada iyi oynuyor. Gol yesek, bizde büyük sıkıntı. 2-3 dakika Barış bize ne yapacak. Javadov ne yapacak. Onu alsan ikisinin arasında çok büyük bir fark yok. Javadov daha tecrübeli Antep'te daha çok top oynadı Barış'tan. Barış'ın 2-3'üncü maçı. Böyle bir sıkıntı yaşadık. Bu hafta 3 tane oyuncu gönderdi ısınmaya. Ömer, Kenan ve Javadov. Devre arasında ısınan oyuncular yine aynı. Aldığı oyuncu İsmail Haktan, bana göre sahanın en iyilerinden. Kulübeden bu sefer Bilal'i çağırdı. Bilal'i oyuna aldı. Serkan ve Luiz çok büyük hatalar yaptı. Defansımız bu hataları yaptığı zaman biz ciddi anlamda pozisyonlar yiyoruz. Golün geleceği de zaten belli oldu.”

BOLUSPOR TARİHİNDE BÖYLE BİR HOCA PORTFÖYÜ GÖRMEDİM

Sezon başında tüm yetkilerin Reha Erginer'e verildiğini aktaran Öztabağ şöyle konuştu: Sezon başında Reha hocayı getirdikleri zaman bütün yetkileri verdiler. Ben bu zamana kadar Boluspor tarihinde böyle bir hoca portföyü görmedim. Giden oyuncuların hepsini Reha hoca belirledi mi? Kalacakları da Reha hoca belirledi. Bütün transferleri Reha'nın izni olmadan kulüp başkanımız, yöneticilerimiz yaptı mı? Peki, bu oyuncular alınırken hangi kıstasa göre alındı? 1 sene önceki performansa göre alındı. Bakıyorsun Deniz doğru düzgün oynamamış, Serkan'ın Akhisar'da maçı yok. Murat geçen seneyi iyi geçirmiş. Nurettin Adana Demir'de oynamamış. İshak Konya'da oynamamış. Prijovic zaten paraya gelmiş. Diğerleri keza öyle. Peki, biz bu kadroyu neye göre yaptık? Biz bunlara çok paralar verdik. Sezon baçı şampiyonlukla girdik, küme düşmeye oynuyoruz. Başkan, dünya kadar paralar verdi. Benim bildiğim bu hafta yine bir ödemesi var. Futbolculara her zaman parasını veriyor. Parasal anlamda paraları ödeyen ende kulüplerden bir tanesi, bizim hiçbir oyuncumuz federasyona gitmedi. Sonuca bakıyoruz, biz 9'uncuyuz. Hala küme düşme sıkıntımız var. Bu kadar yetki verilip bu hocayla devam edilirse, ciddi anlamda sıkıntı bence.”

NEYİN İSKELETİNİ OLUŞTURDULAR BEN BİLMİYORUM

Boluspor'da 7 tane kiralık oyuncu olduğunu ifade eden Öztabağ, şunları söyledi: 7 tane kiralık oyuncumuz var. İskelet oluşturduk diyorlar. Neyin iskeletini oluşturdular ben bilmiyorum. Seneye hepsi kulübüne dönecek. Ben kiralık oyunculardan İshak'ı alırım. İshak, belki de görünmez kahraman. Sahanın her yerinde var. Belki topa ilişkisi çok fazla iyi değil ama inanılmaz bir performans gösteriyor. Top kapıyor, atak kesiyor. Çok faydalı oynuyor. Bizim ligin en iyi ön liberolarından. Mesela İsmail'in de ikinci yarı performansı daha da arttı. İsmail, Bucaspor maçında en son çıkacak adamdı. İlk yarı müthiş oynadı.”

BU YAPILAN HATALAR İNŞALLAH BİR TECRÜBE NİTELİĞİNDE OLUR

Kırmızı beyazlıların hafta sonunda oynayacağı Altınordu maçını da değerlendiren Öztabağ, şu ifadelere yer verdi: Bu yapılan hatalar inşallah bir tecrübe niteliğinde olur. Ciddi anlamda oynayacağımız bir maç Altınordu maçı. Ama Boluspor, deplasmanda daha iyi organize oluyor. Daha iyi oynuyor, daha iyi konsantre oluyor. Ben de bu maç için çok umutluyum. 6 puanlık bir maç. Alıp gelirsek bizim açımızdan çok iyi olacak. En azından alt sıralardan kurtulma, Altınordu takımı da rakibimiz. Yenilirsek, bizim üstümüze çıkıyor. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. Deplasmandan da alınan puan iyidir. Daha önce bunun sıkıntısını çektik. İnşallah öyle bir maç olmaz. Bizim dediğimiz gibi bir maç olur. 3 puanla Bolu'ya döneriz. Bütün oyuncular ve teknik heyete Altınordu maçında başarılar diliyorum.” (Haber Merkezi)