21 .05.2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olan çiftçilere 2015 yılı destekleme ödemesi yapılmaması hakkında' çıkan tebliğe göre çiftçilerin desteklemeden faydalanabilmeleri için Ziraat Bankasına yazılı müracaat etmeleri gerektiği,bu başvurudan sonra borçları kadar olan kısmın borçlarına mahsup edildikten sonra, kalan kısmın çiftçilere ödenebileceğini belirtti. Ziraat bankasına yazılı müracaat etmeyen çiftçilerin 2015 desteklemelerinden faydalanmalarının mümkün olmayacağını belirtti.

Ayrıca ilimizde son 15 gündür devam eden yağış sebebiyle çiftçilerimizin bir bölümünün zarar gördüğünü, zarar gören çiftçilerin zararlarını tespit ettirip, sigorta kapsamında olanlarının zararlarının karşılanması gerektiği, olmayanlarının da borç erteleme v.b gibi konularda yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

Çiftçilerimizin de özellikle yağmurlardan sonra çoğalan mantari hastalıklar konusunda dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Çiftçilerimize de ‘ Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği ‘, ‘Biyolojik Mücadele Destekleme Ödemesi Tebliği' ve ‘Bitkisel Üretim Destekleme Tebliği' hakkında geniş bilgiye Odanın web sitesinden ulaşabileceklerini, ulaşamayanların odaya gelerek bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi. Haber Merkezi