Boluspor U16 takımı, Gençlerbirliği deplasmanından bir puanla döndü. Kırmızı beyazlıların Başkent deplasmanında serbest atıştan kazandığı golü yan hakem tarafından verilmezken, futbol olarak sahaya her şeyini veren Boluspor zorlu rakibine kaleyi kapattı. Kırmızı beyazlılar, güçlü rakibine deplasmanda da boyun eğmedi.

Coca –Cola Gelişim liginde İç Anadolu bölgesinde karşılaşmalarını oynayan Boluspor U16 takımı, Başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ne karşı hakem engeline takıldı. Karşılaşmaya rakibine oranla istekli arzulu başlayan şampiyon çocuklar maçın hemen başlarında oyunu rakip sahada oynayıp golü isteyen taraf görüntüsü verdiler. Boluspor U16 karşılaşmanın ilk 15 dakikasında arka arkaya kornerler kazandı. Korner atışlarından istediği gole kavuşamayan Boluspor U16 takımı İlhan Cavcav tesislerinde oynanan maçta da rakibine de ilk yarıda pozisyon vermedi.

Kırmızı beyazlıların baskılı oyunu karşısında sahasında çıkmak da zorlanan Gençlerbirliği, uzun toplarla Boluspor kalesine gelmeye çalıştı. Devrenin bitimine birkaç dakika kala Onur ceza sahası önünde yerde kalınca maçın hakemi serbest atış kararı verdi. Boluspor'dan atışı Samet Yalçın kullandı. Samet'in sert vuruşunda kaleci topu çelmek isterken üst direkle birlikte top filelerde buluştu. Maçın yan hakemi ‘top çizgiyi geçmedi' diyerek Boluspor U16 takımını bir golden etmiş oldu. Topun oyun alanına dönmesi sonrası bir gol daha atan kırmızı beyazlıların bir golü de aynı anda ofsayt kararı ile iptal edildi. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda kontrolü oyununu devam ettiren Boluspor U16 takımı, takım savunmasını da iyi yaparken kalesini gole kapadı. Ev sahibi ekip Gençlerbirliği maç boyunca yakaladığı net gol pozisyonunda sol taraftan tehlikeli geldi orta karışık şutla top kaleye giderken kaleci Harun son anda parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi. Her iki takımda maçta bir birlerine üstünlük sağlayamayınca birer puana razı oldular. Karşılaşma golsüz sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Boluspor Alt yaş kategorilerinde giderek çıtayı yükselten U16 takımı geçen yılki başarısının tesadüf olmadığını göstermek için adeta rakipleri ile savaşıyor. Ankara'da güneşli ve güzel bir havada oynanan maça yoğun bir ilgi vardı. Lig de her iki takımda şu ana kadar kalelerinde gol görmezken liderlik mücadelesine şimdiden başladılar. Kırmızı beyazlılar, şimdiye kadar rakip filelere 6 gol atarken lider Gençlerbirliği ise attığı 8 gol ile averajla liderlik koltuğun da oturuyor.

Geçen yıl her iki takımda U15 liginde kıyasıya bir yarış sergilemiş Boluspor bu yarışın sonunda adını şampiyon olarak yazdırmış daha sonraki başarısı ile Avupa'ya kadar gitmişti. Bıraktıkları yerden devam eden Altın çocuklar, ‘Biz yine bu şampiyonluğun tek adayıyız' diyerek İlhan Cavcav tesislerinde oynadıkları futbolla alkış aldı. Kırmızı beyazlılar, tek eksiklikleri olan 3 puanı da maçın yan hakeminin yanlış kararı sonrası verilmeyen gol ile süsleyemediler.