Türk Sağlık - Sen Bolu Şubesi tarafından yapılan açıklama ile sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemelerin zamanında ödenmesi istendi. Yapılan açıklamada Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin. Personeli mağdur etmeyin” dendi.

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi yaptığı basın açıklamasında sabit ödemelerin zamanında ödenmesi gerektiğini bildirdi. Sendika adına açıklamayı yapan Şube Başkanı Hakan Koca şu ifadeleri kullandı;

Yasal mevzuat gereği her ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ücretler ocak ayında olduğu gibi bu ayda maaşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi. Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi. Ülkemizin sağlığını planlamayı, kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan acizken, asıl amacının dışında siyasi ve yandaş bürokrasi, yönetime paralel sendikal anlayışının sonucunda çalışanlar yine mağdur edilmiştir.

Türk Sağlık-Sen olarak biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın cekli, caklı sözlerden vazgeçin. Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin. Personeli mağdur etmeyin. Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın. Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın. Buradan kamu çalışanlarına da sesleniyoruz. Üye olarak yetki verdiğiniz sendika yasal haklarınızı dâhi savunmaktan aciz yandaş" sendika demek, ayın on beşinde maaşını tam alamamak demek, her alanda sosyal ve ekonomik hakların geriye gitmesi demek, iş güvencesiz çalışmak yani ölüm demektir. İlimize bakacak olursak çalışanlar mutsuz, ahbap -çavuş ilişkisiyle yani siyaset ve yandaş sendikacılık anlayışının sonucu kurumlar da huzursuzdur.

SAĞLIK İÇİN DAHA FAZLA PARA ÖDENMEYE BAŞLANDI

Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinin ikinci basamaktan üçüncü basamağa çıkınca katılım payları muayene, tetkik ve sağlık kurulu gibi hizmetlerde bolu halkı sağlığa daha fazla para öder hale gelmiştir. Üniversite hastanesiyle devlet hastanesinin birleşmesi sonucu devlet hastanesi çalışanları ekonomik olarak mağdur edilmiştir. Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını, maaşlarını her ayın 15'inde alacak şekilde planlamaktadırlar. Bakanlık bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklemektedir. 2013 yılında yapılan toplu sözleşme ihaneti, akabinde bu uygulamalar çalışanların cebindeki kara deliği daha da büyütmektedir. Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli ve sabit ek ödemelerinin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır Haber Merkezi