Bolu Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devralan Hafız Kenan Çevik ilk basın açıklamasını yaptı. Çevik yaptığı açıklamada; Ocağımıza gelen kardeşlerimizi, burada bekleyen güzellikler vardır. Eğitim seminerlerimiz, konferanslarımız, konserlerimiz, ve daha kardeşlerimizin kendilerini eğitme noktasında birçok şekilde faydalanabileceği faaliyetlerimiz beklemektedir. Bunlarla birlikte de bölüşeceğimiz ekmeğimiz, birlikte yudumlayacağımız çaylarımız ve samimiyetin esas alındığı güzel sohbetlerimiz bulunmaktadır” dedi.
“Bölüşeceğimiz ekmeğimiz bulunmaktadır”
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Hafız Kenan Çevik yaptığı açıklamada, Yüce rabbimizin takdiri, ülkü ocaklar eğitim ve kültür vakfı genel başkanı Sayın Olcay Kılavuz başkanımızın tayini neticesinde Bolu ülkü ocakları eğitim ve kültür vakfında başkanlık görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Bu vesileyle bizzat, bugüne kadar bolu da ülkücü harekete gönül vermiş, Bolu Ülkü Ocaklarında başkanlık yapmış, tüm ocak başkanlarımıza,sizlerin huzurunda emeği geçmiş olan tüm dava arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Yüce yaradan, hepsinden ayrı ayrı razı olsun.
İlk olarak değinmek istediğim konu ülkücü hareketin ve günümüz de Hoca Ahmet Yesevi dergahının temsilcisi olan Ülkü Ocaklarının, hizmet noktasında yanlış tanınması ve bu şekilde insanlara yanlış aktarılmasıdır. Ülkü ocaklarında yetişen ülkücülerin tek bir gayesi ve tek bir davası vardır o da yüce Allahın davası olan nizam-ı alem ilahi kelimetullah davasıdır. Bu hak davayı savunan ve bu uğurda ölürsek şehit, kalırsak gazi zihniyetini benimseyecek kadar samimi ilerleyen ülkücüleri, farklı kalıplara sokmak isteyen, eline geçen her fırsatta çamur atarak topluma böyle lanse eden, tüm zihniyetleri kınıyor ve lanet okuyorum.
Gerek bolumuz da gerekse tüm Türkiye ve hatta dünya genelin de ülkü ocakları olarak inandığımız değerleri korumaya, yaymaya ve yaşatmaya ant içmiş durumdayız. Bedensel ve ruhsal olarak fedakârlık noktasında hiç bir şeyden kaçınmadan, ülkülerimize gün geçtikçe bir adım daha yaklaşacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü Cenabı Allah inanların ve onun rızasını kazanmak uğruna yola çıkarak, dinine ve milletine sahip çıkanların her daim yanındadır.
Günümüzde Türk gençliğimizin; örfü, geleneği, göreneği, töresi ve kültürü unutturulmaya çalışılmaktadır. Dinimize ve milletimize yakışmayan davranışlar duruşlar ve yaşam tarzları aşılanmaktadır. Ülkü ocakları olarak ilk hedefimiz vatan sevdalısı insan kazanma ve yetiştirme çabasıdır. Çünkü yüce Türk milletinin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, acil olarak ilk fırsatta bulundukları gafletten çekilip; alınması gerekmektedir. Bilinmesi gerekir ki; ülkücülük kuru bir ideoloji değil, yaşam biçimidir. Asli hedefi Allahın rızasını kazanmak plan ideolojimizi, yaşam biçimimizi; Abant izzet baysal üniversitemizde okuyan, liselerimiz de orta öğretim eğitimini sürdüren kardeşlerimiz ve tüm Bolu halkıyla paylaşmak istiyoruz. Bütün vatan aşkına susayan gönüllere, kapılarımızı açıyoruz.
Ocağımıza gelen kardeşlerimizi, burada bekleyen güzellikler vardır. Eğitim seminerlerimiz, konferanslarımız, konserlerimiz, ve daha kardeşlerimizin kendilerini eğitme noktasında birçok şekilde faydalanabileceği faaliyetlerimiz beklemektedir. Bunlarla birlikte de bölüşeceğimiz ekmeğimiz, birlikte yudumlayacağımız çaylarımız ve samimiyetin esas alındığı güzel sohbetlerimiz bulunmaktadır. Biz kimseyi bu güzel kardeşlikten dostluktan mahrum etme niyetinde değiliz. Aksine onları kazanma ve daima hak yolda insan kazanabilecek erdem de kendilerini yetiştirmeye davet ediyoruz. Bizler davamızı ve bizleri kazanamayanların üzüntüsünü her zaman yaşayacağız.
İnsanların