Gerede'nin manevi dinamiklerinden, kanaat önderlerinden, önemli ilim adamlarından Hacı Ömer Cevahircioğlu, Pazar günü akşam saatlerinde Hakk'a yürüdü. Hakkın rahmetine kavuşan Hacı Ömer Cevahircioğlu'nun cenazesi Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Yeni Camii'nde İl Müftüsü İzani Turan'ın kıldırdığı cenaze namazına mütakip şehir mezarlığınadefnedildi.

CADDE VE SOKAKLARDA CENAZE NAMAZI KILDILAR

Yoğun katılım nedeniyle cami çevresinde bulunan cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapandı. Cami avlusuna sığmayan çok sayıda vatandaş cenaze namazını cadde ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı. Hacı Ömer Hoca Efendi'nin cenaze törenine; İstanbul, Bolu, Ankara, Konya, ve Gebze'den katılım sağlanırken, Gerede'den ve çevre illerden Hacı Ömer Hoca Efendi'nin binlerce talebesi, seveni katıldı.

HACI ÖMER CEVAHİRCİOĞLU KİMDİR

1927 yılında Gerede'de doğan Ömer Cevahiroğlu'nun kardeşleri Ahmet ve Salih İstanbal'da ticaretle meşgul olmuşlardır. Annesi 1891 yılında doğan Necibe Hanım, İkinci Avşar köyünden Osman Gün'ün (Osman Hoca'nın) kızkardeşidir. Babası, Hacı Zeki Efendi Gerede eşrafından olup manifatura ticareti yapmakla beraber yardımseverliği ile tanınan kültürlü bir zattır. Eski Gerede Müftülerinden Kemaleddin Üstün Hocafendi başta olmak üzere pek kaynaktan yararlanarak kendini yetiştirmiştir. Haber Merkezi