Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2015 yılı Hizmetiçi Eğitim Programı Kapsamında Haccp Temel Eğitimi” Bolu'da verdi. 5996 sayılı Veterinerlik Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Tarladan Çatala Gıda Güvenilirliği yaklaşımını göz önüne alarak Yurdumuzun çeşitli yerlerinde ve İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan kontrol görevlilerine yönelik olarak Haccp Temel Eğitimi” düzenlendi.

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen eğitime İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan personellerimiz ile İzmir, Balıkesir, Osmaniye, Ankara, Afyonkarahisar, Kayseri, Van, Samsun, Aydın, Konya, Çankırı, Isparta, Düzce, Manisa, Siirt, Tunceli ve Yozgat illerinden 50 kontrol görevlisi katılmıştır.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, HACCP(Risk Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sisteminin gıda işletmelerindeki gıda ürünleri için risk olan unsurların belirlenerek ortadan kaldırılması esasına dayanan ve ürün güvenilirliğini sağladığı gibi kaliteli ürünlerin halkımızın sofrasına ulaşmasını sağlayan elzem bir sistem olduğunu vurgulamışlardır. Bu eğitimlerin hem kurum içindeki kaynaşmayı arttırdığını hem de iller arasında bir birliktelik sağladığını belirterek bu eğitime katılan tüm katılımcılara güzel bir eğitim geçirmeleri temennilerinde bulunmuşlardır.

İstanbul ile Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan konu uzmanları Tülay Demir ve Nurcan Karaman Yıldırım 3 gün süren eğitimlerde gıda işletmelerinde kurulacak sistemlerin denetimi ve bu sistem denetimlerinde dikkat edilecek hususlarla ilgili ayrıntılı bir bilgi paylaşımında bulunmuşlardır. Katılımcılara 3 günlük eğitimin ardından sertifikaları verilmiş olup ardından Bolu ilimize ilk defa gelenler için Bolu Gölcük Tabiat Parkında bir gezi düzenlenmiştir. Haber Merkezi