HABERCİLİK VE TASARIM SEMİNERİ SONA ERDİ

Bolu'daki gazetecilik anlayışını geliştirmek ve kaliteyi artırmak için Bolu'daki basın mensupları için düzenlenen ‘Gazetecilikte Haber İçeriği ve Sayfa Tasarımı Eğitimi yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Cumartesi gününe kadar verilen eğitimlere, Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu, Kocaeli ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Fehmi Ketenci ve Bursa Olay Gazetesi Muhabiri Aykut Güngör, Özgür Kocaeli Gazetesi Muhabiri Deniz Karamert ve Sakarya Yenigün Gazetesi Görsel Yönetmeni Fethi Özer katıldı. İlimizdeki basın mensuplarına 6 gün boyunca haber ve tasarım anlamında eğitim verildi.

Seminer kapsamında Basın İlan Kurumu Mevzuatı, işletme olarak gazete, haberin yapısı, öğeleri, çeşitleri, özel ve araştırma haberciliği, masaüstü yayıncılık kavramı, tasarım ve öğeleri, tipografi, haber yazımı, bürokrasi ve iyi gazete olmak, sayfa yapımı, plan kâğıdına çizim gibi konular ele alındı Bursa'da, Sakarya'da, Kocaeli'nde gazeteciliğin nasıl yapıldığına ilişkin örnekler verildi. ‘Gazetecilikte Haber İçeriği ve Sayfa Tasarımı Eğitim Semineri' Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen ve toplam altı gün süren eğitim sertifika töreniyle tamamlandı. Düzenlenene Sertifika töreninde bir konuşma yapan Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu, eğitimin Bolu Medyasına katkı sağladığını umduğunu ifade etti. Daha sonra konuşmasını yapan, Kocaeli ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Fehmi Ketenci eğitimin sona erdiğini fakat Bolu'da görev yapan medya çalışanlarının dilediği zaman kendisine ulaşabileceğini kendisinin yardımcı olacağını söyledi.

Toplantıda son konuşmayı Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu yaptı. Velioğlu, semineri düzenleyenlere teşekkür etti. Sertifika töreni katılımcılara sertifikalarının teslim edilmesinin ardından sona erdi.

Seminere Bolu yerel basının çeşitli kademelerinde görev yapan Mehmet Ali Atalay, Sidar Avşar, Hakan Aydın, Mustafa Cop, Damla Çizmeci, Yaşar Dinçer, Elif Erdoğan, Tuğba Göder, Emrah Öget, Gökhan Özbaş, Mustafa Özkan, Esra Öztürk, Rukiye Öztürk, Celal Sabaz, Elif Sarıhan, Erdal Tanrıverdi, Ertuğrul Turan, Mehmet Fatih Yalınız, Burhan Yeşiltaş ve Volkan Yılmaz katıldı. Haber Merkezi