BESOB Olağan Genel Kurulu Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Seçimlere Tahir Gayret ve Nihat Alpat Öztürk'ün önderliğindeki listeler girerken, seçimleri 112 oy alan Tahir Gayret kazandı.
Bolu Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Genel Kurulu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. yapılan genel Kurulda BESOB'un eski Başkanı ve Şoförler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk ile mevcut Başkan Tahir Gayret yarıştı. Oldukça hareketli geçen genel kurulda zaman zaman hararet yükseldi.
Oda Başkanı Tahir Gayret'in açılış konuşması ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Düzce Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı yaptı.
“SANAYİ PROJESİ İLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK PROVOKASYONLAR YAPILDI”
Kongreye katılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bu kongrelerde hep şunları ifade etmiştik; önümüzdeki dönemde Allah tekrar bize seçilme görevi bahşederse, biz bütün odalarımızla beraber Bolu'daki problemleri birlikte çözeceğiz demiştik. Geçmişte zaten bunları yapmıştık. İnşallah BESOB seçimleri ile yönetim oluşacak. Seçimlerden önce verdiğimiz sözlerin arkasında olduğumuzu belirtmek için buradayım. Ben 10 yıldır burada görev yaptım. Önümüzdeki süreç içerisinde odaların en üst kurulu olan, bu kurulda seçimler sonunda yeni oluşacak yönetimin öngöreceği şahıslar ve mevcut oda yönetimleri ve Bolu Belediyesinin yetkilileri ile Bolu'nun sivil inisiyatifi ile beraber onların görev alanındaki konularda yeniden yapılanmaya hep beraber gideceğiz. Daha sağlıklı bir yerel yönetim politikasını hep beraber oluşturacağız. Ben sayın başkanında ifade ettiği gibi bizim şehrimizi geleceğe taşımak için en önemli projelerimizden bir tanesi Sanayi projesidir. Maalesef yerel seçimler döneminde sanayi projesi ile ilgili çok büyük provokasyonlar yapıldı. Bizde ana muhalefet milletvekilimiz ve parti yetkililerine mektup yazdık. Sizlerin elinde sanayimizin gelişmesine yönelik olarak, sanayicilerimizin esnafımızın çok daha uygun şartlar altında sanayi dükkanlarına sahip olabileceğine dair bir projeniz var ise bu projenizin sonuna kadar arkasındayım ve proje teklifini bana getirin. Eğer bu teklifiniz sanayideki üye olan ve sanayi dükkanı yaptırmak isteyen esnafımızın da onayı olursa alt yapısını tekrar Bolu Belediyesi olarak yapmaya söz veriyorum demiştim. Şu ana kadar bekledik, cevap gelmedi” dedi.
AKP Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, Değerli dostlar biz bu coğrafyayı seviyoruz, biz bu memleketi seviyoruz. Biliyoruz ki bu salondaki herkes bu coğrafyayı seviyor. Biz köklü bir medeniyetten devlet geleneğinden geliyoruz” ifadeleini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından faaliyet, denetim, gelir gider bilanço raporları okundu. Raporların okunmasının adından oda başkanlığına aday olan Nihat Alpat Öztürk bir konuşma yaptı ve eleştirilerini dile getirdi. Öztürk, Başkan Gayret'in de söylemelerini eleştirdi.
Öztürk'ün konuşmasının adından raporlar oylamaya sunuldu. Oylama sırasında zaman zaman gerginlikler oldu. Dilek ve temenniler kısmında da salonda zaman zaman hararet yükseldi.
Söz alan üyeler şikayetlerini dile getirdikten sonra, Tahir Gayret söz alarak eleştirilere ve sorulara yanıt verdi.
Gayret yaptığı konuşmada, Şuna hepinizin kalben inanmanızı rica ediyorum. BESOB olarak Sanayi işinde bir tek yanlışımız yoktur” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimleri gerçekleştirildi. Sonrasında ise oylamaya geçildi. Yapılan oylamada BESOB başkanı Tahir Gayret'in listesine 112 oy çıkarken, Nihat Alpat Öztürk için 76 oy çıktı.
Tahir Gayret'in yeniden başkanlığa seçildiği listede Selahattin Ayen, Mustafa Yaman, Burhan Eröz, Necati