Yüksel Coşkunyürek'in Milletvekili Aday Adayı olması ile birlikte yerine Ak Parti Bolu İl Başkanı olarak kimin geleceği merak konusu olmuştu. Sosyal medya ve basında yer alan haberler arasında İl Başkanlığı adaylarından birisi olarak da Mehmet Emin Güz ismi ileri sürülmüştü. Güz, kişisel facebook hesabından bir paylaşımda bulunarak kafa karışıklarını giderdi.

Ak Parti hareketine zarar vermemek ve kafa karışıklarını gidermek için bu açıklamayı yapmayı gerekli bulduğunu ifade eden Mehmet Emin Güz, Ak Parti İl Başkanlığı'na aday olmadığını, olmayacağını ve Genel Merkezin de böyle bir talebi olmadığını belirterek şunları ifade etti;

“Beni seven kardeşlerim tarafından dile getirilmiştir”

Bilindiği gibi, Ak Parti Bolu İl Başkanımız Yüksel Coşkunyürek Bey, Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etmiş, halen İl Başkanlığı görevi vekaleten yürütülmektedir. Bu durumun biraz uzun sürmesinden kaynaklanan nedenlerle olsa gerek, İl Başkanlığına kimin atanacağına dair basında, sosyal paylaşım sitelerinde ve kamuoyunda çeşitli yorumlar yapılmış, benim adım da muhtemelen öyle olmasını isteyen, beni seven kardeşlerim tarafından dile getirilmiştir.

“Dava arkadaşlarım üzerinde ise bir paniğe neden olmuştur”

Bu durum hiçbir menfaati olmadan beni seven ve benimle çalışmayı halisane niyetlerle isteyen kardeşlerim üzerinde bir beklenti oluşturmuş, İl Başkanı olmamı istemeyen dava arkadaşlarım üzerinde ise bir paniğe neden olmuştur. Her iki durum da geçirdiğimiz bu çok kritik dönemde seçim çalışmasına konsantrasyon psikolojisini bozacağından, Ak Parti davasının, bu günlerde bir gün dahi boşluğa tahammülü olmadığından bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm.

“Köşe kapmaca yeri olarak görmedim”

Daha önce birçok vesileyle ifade ettiğim gibi, ben siyaseti hiç bir zaman makam mevki sahibi olma, terfi etme, köşe kapmaca yeri olarak görmedim. Siyaset, insanların dünya görüşünü ifade ettiği ve yaydığı alanlardır. Bu nedenle bir göreve getirilirken nasıl duruşum bozulmadıysa, uygun görülmediğinde de duruşum bozulmamıştır. Dünya görüşünün ifade edildiği alanlar sadece siyasi partiler de değildir. Nitekim bugün yazılı ve görsel basının, sivil toplum örgütlerinin, cemaatlerin, kanaat önderlerinin vs siyaseti çok güçlü bir şekilde dizayn ettiği yadsınamaz.

“Korkuya mahal olmadığını belirterek beyinlerini rahatlatmak istiyorum”

Bu minvalde, beni seven kardeşlerimi üzeceğimi bilmekle birlikte bu beyanatı sırf davaya zarar gelmemesi için yaptığıma güvenmelerini talep ederek, Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'na talip olmadığımı ve olmayacağımı, Genel Merkezin de benden böyle bir isteğinin olmadığını bilgilerinize sunmak istiyorum. Bir şehir efsanesi gibi dolaşan İl Başkanı olacağıma dair söylentilerden, eğer varsa etkilenerek, titrek bir serçe gibi korkudan ne yapacağını şaşırıp sağa sola çarpmaya başlayan, kirli siyaset oyunlarının sürüklediği çıkmaz sokaklarda yolunu kaybetmek üzere olan arkadaşlarımızın bir an önce girdikleri labirentten çıkıp, kendilerine tevdi olunan emanetlerin gereğini yapmaya başlamalarını, korkuya mahal olmadığını belirterek beyinlerini rahatlatmak istiyorum.

“Cüzdanı ile değil vicdanı ile icraatlar gerçekleştirecek bir İl Başkanı…”

Ak Parti Siyasi Hareketi 14 yaşını doldurmuş, Türkiye'nin yarısına yakın bir kesimin desteğini almış, sürekli kendini geliştiren, kurumsallaşmış bir siyasi partidir. Bu yüzden eğitimiyle, entelektüel duruşuyla, bilgi birikimiyle, davaya sadakatiyle, temsil kabiliyetiyle benden ve bundan önce İl Başkanlığı yapmış arkadaşlarımdan çok daha üstün niteliklere sahip liyakat sahibi arkadaşları bulmakta zorlanmayacaktır. Aynı zamanda Ak Parti siyasi hareketi, bir Anadolu hareketidir ve adalet, merhamet, vicdan, yürüdüğü yolun temel taşlarını oluşturur. Zulümle değil adaletle, kıyıcılıkla değil merhametle, cüzdanı ile değil vicdanı ile icraatlar gerçekleştirecek bir İl Başkanının iş başına geleceğinden şüphem yoktur. Bu davanın bir neferi olarak böyle bir İl Başkanının da emrinde olacağımı tüm dava arkadaşlarım bilir.

“Bolu'da 3-0 yapmamanın hiçbir mazereti olmaz”

Bu açıklamayı kafa karışıklıklarını gidermek ve bir an önce sahaya yoğunlaşmayı sağlamak için yaptığımı, herkesin her yaptığının er geç önüne çıkacağını, emanetlerin hakkını getirmemenin ayrı bir vebal olduğunu, hele ki genel konjonktür yönünden, tek başına iktidarın öneminin çok acı bir biçimde tüm kesimler tarafından anlaşıldığı şu dönemde, Bolu'da 3-0 yapmamanın hiçbir mazeretinin olamayacağını belirtiyor, daha güçlü bir Türkiye, özgürlük, barış, insanlık onuru için durmak yok yola devam diyorum. Yolumuz açık olsun,Hızır yoldaşımız olsun!” Haber Merkezi